Efectele excesului de estrogen asupra organismului0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, dieta, disfenol, estrogen, exces, testosteron

In fiecare zi, oamenii iau contact cu multe elemente chimice, printre care se afla si surse de estrogeni chimici, care ii influenteaza. In cazul in care aveti un exces de estrogen este indicat sa mergeti in vizita la un medic care va va recomanda cateva teste specifice.

Daca rezultatele testelor sugereaza un exces de estrogen, este bine sa va ganditi serios la modificarea stilului de viata si a dietei voastre.

Exces de estrogen

Exces de estrogen

Un nivel mare de estrogen va poate cauza o pofta de dulce, dureri de cap, retentie de apa, stari de indispozitie, oboseala, migrene, depresie, insomnie, diminuarea ibidoului, precum si luarea in greutate. Osteoporoza si fibromul uterin sunt conectate direct la excesul de estrogen, care creste si riscul de cancer de san si pe cel de prostata.

Evitati alimentele ambalate in plastic

Studiile arata faptul ca produsele realizate din plastic alimentar contin foarte adesea bisfenol A (BPA), un estrogen chimic. Daca veti ajunge sa diminuati folosirea unor alimente ambalate in plastic, aceasta ar reprezenta o cale de diminuare a excesului de estrogen din surse straine organismului. Este bine sa folositi mai des recipiente alimentare din sticla sau inox.

Evitati ftalatii

In cazul in care veti ajunge sa folositi mai rar produsele de ingrijire personala ce contin multi ftalati, veti putea sa ajungeti sa evitati excesul de estrogen. Trebuie spus ca folosirea Dibutyl phthalate DBP este interzisa in cosmeticele din EU, insa nu si in cele din SUA.

Atentie la produsele de ingrijire

Este necesar sa analizati daca fixativele, lacul de unghii, samponul sau lotiunile de corp contin Diethyl phthalate (DEP) sau dimethylphthalate (DMP), DEHP, BzBP. Ca sa nu aveti probleme trebuie sa nu consumati alimente din recipiente de plastic ce au fost supraincazite.

BPA si ftalatii prezenti in ambalajele alimentare cum ar fi foliile de plastic, celofanul, folia de aluminiu sau capacele de la borcane pot fi in stare sa migreze din aceste ambalaje in continut, in cazul in care temperatura este ridicata.

Femeile la care a predominat metabolizarea pe calea de metabolizare C-2 au avut un risc cu 40% mai mic de a dezvolta cancer de san!

Pesticidele

Pesticidele reprezinta o alta sursa externa de estrogeni chimici, iar daca cumva va ganditi ca producatorul a folosit multe pesticide, este bine sa apelati la alta sursa pentru masa dvs.

Medicii ne anunta ca in cazul barbatilor, estrogenul joaca un rol decisiv in productia de sperma.
Deseori, nivelul crescut de estrogen la barbat se datoreaza unei activitati crescute a unei enzime numita aromataza care transforma testosteronul in estrogen.

Daca organismul contine mai multa grasime, asta va cauza o cantitate mai mare de aromataza si ca urmare niveluri de estrogen mai mari si mai mici de testosteron. De aceea, diminuarea grasimii corporale poate sa contribuie la reechilibrarea hormonala.

Studiile si testele realizate in SUA arata faptul ca fructe ca lamaile, grapefruitul sau portocalele contin flavonone ce inhiba aromataza.

Ce puteti face?

Este bine sa stiti ca a fost observat un efect benefic asupra starii de sanatate in cazul consumului de ceapa si usturoi, ceai verde, acizi grasi omega 3, suplimentele cu zinc, seleniu. Pe de alta parte, expertii sustin ca estrogenul este metabolizat de ficat pe doua cai, care au fost denumite stiintific C-2 si C-16. Calea de metabolizare C-2 reprezinta o metoda care are o eficienta mai buna in reducerea nivelului de estrogen.

O cercetare a indicat faptul ca femeile la care a predominat metabolizarea pe calea C-2 au avut un risc cu 40% mai mic de a dezvolta cancer de san. Health24.com mai anunta ca legumele cu frunze verzi sunt benefice atat ca sursa de vitamine B6, B12 ce stimuleaza metabolizarea C-2 cat si prin continutul de fitoestrogeni.

In plus, semintele de in, soia, linte, cereale integrale, tofu, humus, usturoi, caise, seminte de floarea soarelui, ulei de masline si fasolea verde sunt bune surse de fitoestrogeni.

De asemenea, trebuie spus ca un consum de alcool a fost corelat cu o majorare a nivelului de estrogen. Vinul rosu se pare ca reduce nivelul de estrogen ca urmare a continutului de resveratrol ce inhiba aromataza, enzima ce transforma testosteronul in estrogen.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Efectele excesului de estrogen asupra organismului

Lasă un răspuns