Detoxifierea cu frunze de mesteacan0 Comments

Publicat in:
Etichete: antiinflamator, ceai, detoxifiere, frunze de mesteacan, sebum

Frunzele de mesteacan au un efect diuretic puternic asupra corpului uman, daca vor fi consumate sub forma de infuzie. In plus, ele pot sa curete tractul urinar, pot sa trateze cistitele si alte infectii urinare, precum sa elimine calculii renali.

Ceai de mesteacan

Ceai de mesteacan

Ceaiul de mesteacan – efecte benefice

Ca urmare a calitatilor sale antiinflamatorii si analgezice, ceaiul de mesteacan este recomandat in tratamentul reumatismului si a artitelor. Pentru persoanele care sufera de guta, specialistii in medicina alternativa recomanda adaugarea unui varf de lingurita de bicarbonat de sodiu la o cana de 250 ml cu ceai de mesteacan. Se va proceda in acest fel ca sa se poata accentua proprietatile mesteacanului de a diminua acidul uric din sange.

Potrivit expertilor de la Universitatea din Shanghai, China, ceaiul de mesteacan este foarte bogat in potasiu, asa ca nu saraceste corpul in minerale, asa cum se intampla in cazul diureticelor conventionale.

Daca doriti sa va purificati sangele si sa puteti elimina toxinele din sistemul vascular se recomanda cure cu ceai de mesteacan in fiecare primavara. Astfel, veti putea preveni diferitele afectiuni ale corpului nu numai de la nivelul sistemului circulator, ci din intreg organismul.

Expertii chinezi mai sunt de parere ca ceaiul de mesteacan este un astringent natural, asa ca el poate mentine elasticitatea pielii. Pentru ca are efect antiinflamator si antibacterian, infuzia din frunze de mesteacan este recomandata si pentru tratamentul acneei, a psoriazisului, a eczemelor, pruritului, herpesului si dermatitei seboreice.

Este indicata utilizarea ceaiului de mesteacan atat la exterior, dar si la interior – prin consumul a cel putin 3 cani de ceai pe zi.

Daca doriti sa reglati secretia de sebum si sa fortificati radacina firelor de par, folositi ceaiul de mesteacan!

Expertii au observat ca urmare a unor teste ca ceaiul de mesteacan poate sa ofere un bun suport pentru eliminarea apei in exces si a toxinelor din tesuturi, dar poate reduce aspectul neplacut al celulitei.

Infuzie de ulei de masline si migdale cu mesteacan

Este indicat sa se prepare o infuzie de ulei de masline si migdale cu frunze de mesteacan si folosirea produsului obtinut pentru masaj anticelulitic. Trebuie spus ca acelasi ulei este foarte bun pentru calmarea crampelor musculare si durerilor articulare si reumatice.

Cum se prepara

Daca doriti sa va preparati singuri un astfel de ulei de mesteacan, trebuie sa stiti ca aveti nevoie sa culegeti frunzele in primavara sau la inceputul verii. Le veti aseza apoi intr-un borcan si veti turna peste ele ulei de masline, ulei de migdale sau un amestec din cele doua, atat cat sa acopere frunzele. Va trebui sa legati o panza peste gura borcanului si sa o prindeti astfel incat sa permiteti umezelii din frunze sa se elimine.

Dupa circa 30 de zile, este bine sa strecurati acest amestec si sa lasati lichidul obtinut deoparte pentru cateva ore, iar in cazul in care a mai ramas apa din frunzele mesteacanului, aceasta se va duce la fund. Este recomandat sa turnati atent uleiul in recipiente sterile si sa il depozitati intr-un loc racoros si intunecos.

Daca doriti sa reglati secretia de sebum, sa mentineti sanatatea scalpului si sa fortificati radacina firelor de par, trebuie spus ca ceaiul de mesteacan este recomandat pentru prevenirea si tratarea caderii parului. Va trebui sa va spalati cu samponul pe care il folosesti in mod obisnuit si apoi sa va clatiti parul cu ceai de mesteacan, insistand pe zona scalpului.

Ceaiul de mesteacan are un usor efect sedativ si va poate ajuta in cazul unor insomnii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Detoxifierea cu frunze de mesteacan

Lasă un răspuns