Cum procedam imediat dupa un infarct miocardic?0 Comments

Publicat in:
Etichete: consum de vin, infarct miocardic, recomandari, tensiune arteriala

Imediat dupa ce o persoana a suferit un infarct miocardic si sta in spital, dupa externare, aceasta poate fi nelinistita, desi investigatiile realizate inainte de iesirea din spital au fost cele care au indicat medicului ca este sigur ca pacientul poate sa continue o viata normala.

Daca doriti sa diminuati riscurile care pot conduce la aparitia unui nou atac de cord, medicul poate recomanda cateva aspecte de care trebuie neaparat sa tineti cont.

Infarct

Infarct

Renuntarea la fumat

De exemplu, renuntarea la fumat poate insemna cel mai important pas in diminuarea acestui risc.

Exista dovezi asupra faptului ca la cei care au o boala coronariana si care s-au lasat de tigari, scade riscul de atac de cord recurent sau de moarte. Se poate proceda la administrarea zilnica de aspirina sau un alt medicament antiagregant in cazul in care aspirina este contraindicata si diminuarea nivelului colesterolului seric prin intermediul medicamentelor de genul statinelor.

Controlul tensiunii arteriale

Medicul mai poate sa recomande controlul tensiunii arteriale cu ajutorul medicamentelor prescrise, dar si consumarea unor anumite alimente care pot sa influenteze tensiunea arteriala. In plus, trebuie sa se tina cont de faptul ca alimentatia ar trebui sa cuprinda peste in cantitate mai mare, iar dietele pe baza de peste pot fi utile in scaderea valorilor tensiunii arteriale si a nivelului colesterolului.

Diminuarea activitatilor stresante

Medicii mai recomanda diminuarea activitatilor cu potential stresant. S-a demonstrat ca reducerea stresului poate influenta rata atacului de cord sau a mortilor provocate de atacul de cord la persoanele cu boala coronariana.

Programe de reabilitare cardiac

Mai mult, bolnavii pot lua parte la anumite programe de reabilitare cardiaca, in cadrul carora sunt invatati sa isi modifice obiceiurile ce cresc riscul de atac de cord, sa rezolve situatiile stresante sau emotiile puternice. Trebuie spus ca si consumul de alcool cu moderatie, de circa 1-2 pahare de vin pe zi, poate sa scada riscul de complicatii in urma unui atac de cord la aceste persoane.

Consumul de alcool

Potrivit datelor unui studiu realizat recent in Marea Britanie, la Universitatea Oxford, pe barbati de varsta medie, consumul de alcool in cantitati moderate s-a asociat cu reducerea semnificativa a complicatiilor intr-o perioada de 4 ani. Totusi, unele asociatii sustin ca nu este dovedita legatura intre consumul de vin si reducerea gravitatii bolii coronariene.

Mai trebuie sa tineti cont de faptul ca o persoana care a avut un atac de cord poate fi speriata, iar depresiile pot fi un lucru comun la aceste persoane. De aceea, ajutorul din partea persoanelor apropiate poate evita producerea depresiilor in cazul acestor bolnavi.

Daca starea emotionala nu se imbunatateste dupa atacul de cord, este important consultul medicului in aceasta privinta. O cercetare realizata in China, la Universitatea din Shanghai a dovedit faptul ca cei care fost tratati de depresie post atac de cord au avut o recuperare mai buna decat cei care nu au fost tratati deloc.

Atentie la sport

In plus, inainte de a incepe miscarea si activitatile sportive dupa un atac de cord este indicat ca medicul sa efectueze anumite teste pentru a determina riscul unui nou atac de cord. Mai mult, potrivit recomandarilor medicilor activitatea sexuala poate fi reluata oricand pacientul se simte in stare de acest lucru.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum procedam imediat dupa un infarct miocardic?

Lasă un răspuns