Constipatia – de ce apare si cum se trateaza?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cauze, constipatie, naturiste, pierdere în greutate, scaun, simptome, Tratament

Cuprins articol:

Una dintre problemele cu care se confrunta destul de des multe persoane este constipatia. Aproape toata lumea sufera ocazional de constipatie la un moment dat. Constipatia poate afecta o mare parte din populatie, mai ales femeile si pe cei mai in varsta.

Cu toate ca nu nu este o problema grava, in cazul in care ea devine cronica, pot aparea unele complicatii pentru sanatate, deoarece poate sa favorizeze aparitia unor afectiuni sau le agraveaza pe cele existente.

Constipatia

Constipatia

Cauze

Aceasta afectiune are legatura cu un stil de viata nesanatos si cu consumul unor alimente bogate in grasimi, carne, branzeturi si sarace in fibre. Aceasta problema poate fi intalnita mai des la cei care sunt sedentari si cei care nu beau suficienta apa.

Trebuie sa stiti ca procesul de evacuare a scaunului este diferit pentru fiecare dintre noi, asa ca la anumite persoane, digestia se face mai greu.

Totusi, medicii sustin ca ar trebui sa avem scaun o data pe zi, iar evacuarea scaunului ar trebui sa se faca fara durere sau efort.

Simptome

Printre semnele care va arata ca suferiti de constipatie se numara: existenta unor scaune de 3 ori pe saptamana sau mai putin, greutate in eliminarea scaunului, proces care dureaza 10-15 minute, aparitia unor balonari.

Daca cumva constipatia dureaza de mai bine de 3 luni, vorbim despre constipatie cronica.

Tratamente

Printre tratamentele care pot sa vindece constipatia se afla si cel cu ulei de masline!

Medicii spun ca trebuie sa luam masuri, atunci cand constipatia incepe sa ne ingrijoreze. Care2.com scrie ca constipatia este un factor de risc pentru boli grave, iar forma cronica trebuie prevenita si tratata intrucat la nivelul intestinelor se acumuleaza toxine.

Este necesar sa consulti un medic de urgenta in cazul in care se manifesta anumite colici intestinale puternice, sange in scaun, o alternanta diaree – constipatie, o pierdere inexplicabila in greutate si hemoroizi.

Printre tratamentele care pot sa vindece constipatia se afla si cel cu ulei de masline. Acesta nu este numai un ingredient care ofera gust preparatelor tale culinare sau care imbogateste retetele beauty, ci si unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru constipatie.

Uleiul de masline poate favoriza si stimula digestia, favorizeaza indepartarea rezidurilor intestinale si previne constipatia pe termen lung. In acest caz, vei avea nevoie de o lingura de ulei de masline, dar si o lingurita de suc de lamaie.

Expertii spun ca nu va fi nevoie sa adaugi si suc de lamaie, mai ales daca nu te deranjeaza sa inghiti ulei de masline ca atare. Insa daca iti ofera o senzatie neplacuta, este bine sa completezi cu suc de lamaie, in special in cazul copiilor. Tot ce trebuie sa faci este sa consumi ulei de masline dimineata, pe stomacul gol. Il poti lua si mai tarziu, insa tebuie sa fie inaintea mesei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Constipatia – de ce apare si cum se trateaza?

Lasă un răspuns