Cele mai bune plante cu efect depurativ0 Comments

Publicat in:
Etichete: detoxifiere, efecte depurative, frunze de mesteacan, osul iepurelui, plante, toxine

Exista cateva plante care au un efect depurativ si care sunt recomandate de catre experti pentru ca o persoana sa isi faca o detoxifiere sau daca aceasta sufera de afectiuni ale rinichilor, hipertensiune, guta si obezitate.

Pe langa efectul diuretic, astfel de plante au si alte beneficii: scad nivelul colesterolului „rau”, pot sa intareasca imunitatea si pot imbunatati circulatia limfatica. Printre aceste cateva plante depurative se afla papadia, ciresele sau osul-iepurelui.

Cele mai bune plante cu efect depurativ

Cele mai bune plante cu efect depurativ

Papadia

In cazul papadiei, expertii sustin ca principiile active ale acestei plante o recomanda ca una dintre cele mai bune leacuri cu efect diuretic. Potrivit datelor publicate de Health24.com, remediile obtinute din papadie elimina excesul de apa, toxine si urati, usurand activitatea rinichilor.

In acest sens, puteti consuma frunzele proaspete ale plantei, in salate, de exemplu, sau se poate face o infuzie din 2 lingurite de planta uscata la 250 ml de apa clocotita. Se beau 3 cani pe zi, dupa mesele principale.

Cozile de cirese

Si cozile de cirese sunt foarte indicate pentru imbunatatirea functiei renale, in cazul eliminarii toxinelor din corp, dar si pentru eliminarea apei in exces si in infectiile urinare. Trebuie sa stiti ca din cozile de cirese se poate prepara un decoct, pentru care este nevoie de 2 linguri de planta la 600 ml de apa. Acestea trebuie sa se fiarba circa 15 minute, iar decoctul se bea de-a lungul unei zile.

Osul-iepurelui

O alta planta cu efect depurativ benefic este cea denumita osul-iepurelui. Ea contine substante cu efect depurativ, printre acestea aflandu-se acidul citric, onocerina si onospina. Aceasta planta ofera un bun suport pentru eliminarea excesului de apa din tesuturi, fiind benefica in artrita si in hipertensiune.

Trebuie sa stiti ca din osul-iepurelui se obtine un decoct in urma fierberii timp de o jumatate de ora a plantei, circa 4 linguri la 1 litru de apa. Pentru a avea efectul scontat, acest decoct se bea pe parcursul unei zile.

Cat de bune sunt frunzele de mesteacan in tratarea hipertensiunii?

Si frunzele de mesteacan sunt foarte bune in cazul in care ai ai nevoie de un remediu diuretic, acestea avand in compozitia lor multa vitamina C, saponozide, tanin si mucilagii. Remediile din mesteacan ajuta la eliminarea acidului uric si sunt indicate in edeme, hipertensiune, guta si nefrite cronice.

Trebuie sa stiti ca infuzia de mesteacan se prepara din 5 linguri de planta la 200 ml de apa clocotita, iar daca vreti sa ii cresteti efectul terapeutic, trebuie ca la preparare sa adaugati o lingurita cu bicarbonat de sodiu.

Fructele de ienupar

Fructele de ienupar au o importanta actiune diuretica, fiind recomandate in bolile de rinichi, in edemele renale, in reumatism, guta, hipertensiune si in gastrita.

Acestea se administreaza sub forma de infuzie, care ar trebui sa contina 2 lingurite de fructe la 200 ml de apa clocotita, din care se iau 3 lingurite pe zi sau ca tinctura – 1 lingurita, de trei ori pe zi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cele mai bune plante cu efect depurativ

Lasă un răspuns