Alimente pentru afectiuni pulmonare0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni pulmonare, alimente, apa, boala, boli de plamani, cancer, celule, plamani, sanatate, soia

Cei care sufera din cauza unor afectiuni ale plamanilor ar putea sa consume preparate pe baza de soia. Acestea sunt foarte utile impotriva cancerului pulmonar, spun cercetatorii de la Centrul de Cancer Moffitt din Tampa, Florida, dupa ce au vazut rezultatele unui studiu in domeniu.

Soia nu are proprietati de reducere a riscului de a dezvolta acest tip de cancer, daca este mancata singura fara a fi combinata cu alte alimente. Totusi, expertii in nutritie spun ca produsele pe baza de soia, cum ar fi branza tofu, contin isoflavonoizi si poseda capacitatea de a incetini dezvoltarea celulelor canceroase.

Alimente pentru afectiuni pulmonare

Alimente pentru afectiuni pulmonare

Specialistii americani si chinezi au studiat legatura dintre alimentatie si riscul de aparitie a cancerului pulmonar. Pentru un interval de circa 10 ani, savantii au monitorizat mai multe persoane si au aflat ca cei care au consumat soia si produse pe baza de soia au fost mai feriti cu 23% de riscul de a suferi de cancer pulmonar. Conform unor date facute publice de Societatea Americana de Cancer, circa 8 din 100 dintre barbati vor dezvolta cancer pulmonar, la un moment dat in viata lor, iar circa 6% dintre femei vor fi expuse aparitiei acestui tip de cancer.

Cercetatorii din cadrul Centrului de Cancer Moffitt din Tampa afirma ca in mod sigur nu este meritul soiei de a incetini sau reduce celulele canceroase. Cu toate acestea, specialistii americani vorbesc despre faptul ca ar putea fi vorba de o combinatie de mai multe substante nutritive continute in alimente.

Expertii sustin ca in cazul in care o persoana doreste sa diminueze riscul de cancer pulmonar trebuie sa renunte la fumat si sa aiba o anume alimentatie.

Corpul uman are nevoie de o varietate de alimente ca sa poata primi toti nutrientii de care are nevoie. In acest sens, trebuie sa variezi meniul si sa te bazezi pe alimentele naturale, legumele si fructele fiind pline de nutrienti si antioxidanti.

Rolul acestora este acela de a lupta contra radicalilor liberi care afecteaza inclusiv functionalitatea plamanilor. De exemplu, studiile arata ca unul dintre cele mai bogate alimente in antioxidanti este ceaiul verde. In plus, legumele si fructele contin si Vitamina C, care accelereaza metabolismul histaminelor, care pot sa cauzeze inflamarea plamanilor si a cailor respiratorii.

Sucul de citrice, fructele de padure, legumele verzi, rosiile reprezinta alimente benefice pentru respiratie si sanatatea plamanilor!

Trebuie sa tineti cont de faptul ca sucul de citrice, fructele de padure, legumele verzi, rosiile sunt alimente benefice pentru respiratie si sanatatea plamanilor. De asemenea, produsele bogate in grasimi sunt bogate in calorii care afecteaza negativ plamanii. Este chiar foarte indicat, recomanda specialistii, sa diminuezi consumul de alimente de acest tip.

Sarea este daunatoare plamanilor in cazul in care este consumata in mod excesiv, dar si cafeaua sau alcoolul. Daca o persoana va manca prea multa sare, atunci particulele de sodiu ajung in celulele musculare ale plamanilor si afecteaza calciul din acestea, cauzand un adevarat dezechilibru, arata medicii. De pilda, cei care au o dieta saraca in sare rezista mai bine la efort fizic si respira mai usor.

Trebuie spus ca si apa este foarte benefica pentru plamani si curata toxinele din organism. Este necesar sa fii atent la obiceiurile tale zilnice si sa inlocuiesti paharele cu suc din comert cu pahare cu apa plata. Medicii mai sustin ca multe afectiuni respiratorii, printre care si astmul, sunt conectate de anumite inflamatii, iar acizii Omega-3 au rolul de a diminua aceste inflamatii. Uleiul de peste este un aliment util, consumat moderat.

Este indicat sa si optezi pentru plante care detoxifiaza plamanii, precum feniculul, care este antiinflamator sau lumanarica, aceasta facilitand expectoratia si putand tonifia membranele mucoase. Si radacina de ghimbir este o planta care stimuleaza plamanii, iar in cazul unei afectiuni a aparatului respirator cu secretie abundenta se recomanda o cura de ceai de urzici.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente pentru afectiuni pulmonare

Lasă un răspuns