Alimentatia pentru suferinzii de artrita0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente, artrita, broccoli, carne de pasare, minerale, papaya, Vitamina D

Una dintre bolile secolului acesta este artrita, cea care afecteaza sute de mii de oameni si care consta in diminuarea foarte periculoasa a fluxului sanguin la nivelul picioarelor.

Conform unor date statistice ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citate de BBC, tot mai multi oameni sufera de aceasta maladie, numarul acestora majorandu-se cu circa un sfert in intervalul 2003-2013. Expertii spun ca totusi, aceasta afectiune poate sa fie preintampinata daca se vor consuma zilnic anumite alimente, care va pot face mult bine.

Artrita

Artrita

Printre acestea se afla carnea slaba, papaya sau broccoli.

Carne slaba

Nutritionistii vorbesc despre faptul ca o persoana care mananca deseori cate o portie de carne slaba de peste, care sa fie bogata in omega-3 sau carne de pasare, are sanse mari sa evite aparitia simptomelor acestei afectiuni.

Trebuie spus ca somonul e considerat un aliment bogat in surse de compusi antiinflamatori. In plus, acest peste contine si vitamina D, esentiala pentru sanatatea oaselor si a incheieturilor.

Legume

Printre alimentele recomandate pentru a evita aparitia artritei se numara si broccoli, aliment bogat in proteine si fibre.

Cei care au probleme cu articulatiile pot sa isi faca rost de necesarul de proteine si fibre din consumul unor legume ca broccoli, varza sau cartofii dulci. Health24.com scrie ca legume precum broccoli contin multe minerale si vitamine pretioase. Toate acestea ajuta persoanele care ar putea avea probleme cu artrita sa isi pastreze incheieturile in forma maxima, prin intermediul unor vitamine ca A, B, C, E, K, dar si a calciului si a unor proteine.

Papaya

Un alt aliment foarte util pentru preintampinarea problemelor cu artrita este papaya. Acesta reprezinta un fruct bogat in vitamina C despre care expertii in domeniul nutritional spun ca este important in prevenirea bolilor reumatice. Pe de alta parte, nutritionsitii recomanda ca alaturi de papaya, sa fie consumate si alte fructe bogate in vitamine si substante minerale, insa care sa aiba un continut scazut de calorii.

Branzeturi

Si branzeturile si produsele lactate fara grasimi sunt foarte utile. Intr-o astfel de categorie se afla laptele dulce, lactatele precum iaurtul sau kefirul si branzeturile. Se stie faptul ca prin lactate, corpul uman are parte de calciu si vitamina D, fosfor si magneziu, acestea fiind niste substante utile care asigura formarea si intretinerea oaselor.

Ce trebuie evitat

Expertii mai spun ca exista si alimente de care orice persoana ar trebui sa se fereasca. Este necesar sa evitam carnea prajita si alimentele care anterior au fost congelate. Mai mult, o problema este reprezentata si de alimentele care contin adaos de zahar, fructoza sau de zaharoza.

Pe de alta parte, Health24.com mai scrie ca cel mai frecvent osteoartrita la genunchi, de pilda, se trateaza cu analgezice: aspirina sau acetaminofen, antiinflamatoare precum ibuprofenul, si cu exercitii pentru a reda mobilitatea articulatiei genunchiului.

In plus, medicii atrag atentia ca diminuarea in greutate poate sa ajute pacientii cu osteoartrita, iar in cazul persoanelor cu artrita a genunchiului, o articulatie sever deteriorata poate necesita inlocuirea cu o proteza de genunchi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimentatia pentru suferinzii de artrita

Lasă un răspuns