Cum se trateaza afectiunea inflamatorie pelvina?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune inflamatorie pelvina, antibiotice, boala, Tratament

Afectiunea inflamatorie pelvina care nu este tratata la timp poate produce cicatrici tisulare care pot cauza o durere pelvina cronica si chiar aparitia infertilitatii.

Medicii citati de Health24.com sustin ca din aceasta cauza, ghidurile de tratament in boala inflamatorie pelvina recomanda aplicarea prompta de ingrijiri medicale, chiar si atunci cand sunt indeplinite numai criteriile clinice minime de diagnostic al bolii.

Boala inflamatorie pelvina

Boala inflamatorie pelvina

Persoana respectiva este bine sa demareze imediat un tratament cu antibiotice, mai ales ca amanarea tratamentului pentru cateva zile ar putea majora riscul de afectare a trompelor uterine si, implicit, de infertilitate. Potrivit opiniei specialistilor, tratamentul antibiotic dureaza circa 2 saptamani in cazul bolii inflamatorii pelvine.

Cu toate ca bolnavul poate incepe sa se simta mai bine mai devreme este necesara administrarea tratamentului in toata aceasta durata de 2 saptamani, iar in caz contrar, infectia poate sa reapara.

Se pot folosi medicamente care fac parte din clasa antiinflamatoare nonsteroidiene pentru a se indeparta durerea sau disconfortul.

Medicii trebuie sa monitorizeze constant starea bolnavei pentru a preveni aparitia unor complicatii, precum durerea pelvina cronica sau infertilitatea. In acest caz, se va efectua un consult al bolnavei la 3 zile de la inceperea tratamentului, apoi dupa alte 7 zile.

Va mai fi nevoie de o inca evaluare a starii pacientei la circa o luna de la terminarea tratamentului, pentru a se verifica daca persoana este vindecata.

Majoritatea cazurilor de boala inflamatorie pelvina se vindeca cu tratament antibiotic, iar tratamentul chirurgical nu este necesar!

Daca persoana respectiva are un dispozitiv intrauterin, in scop anticonceptional si prezinta o boala inflamatorie pelvina, poate fi necesara indepartarea dispozitivului intrauterin, acest lucru depinzand de gradul de severitate al infectiei.

Pe de alta parte, medicii recomanda spitalizarea daca cumva femeia este insarcinata, este foarte bolnava, prezinta varsaturi sau este necesara o interventie chirurgicala pentru un abces tubo-ovarian sau o sarcina ectopica.

Ffiecare partener cu care persoana respectiva a avut contact sexual in ultimele 60 de zile trebuie sa fie evaluat pentru o boala cu transmitere sexuala si tratat in mod adecvat, ca sa se poata preveni reinfectarea si raspandirea infectiei de la o persoana la alta.

Ca sa se poata preveni reinfectarea este importanta abstinenta de la contactul sexual pana in clipa cand atat persoana in cauza cat si partenerul au terminat complet tratamentul cu antibiotice de cel putin 2 saptamani.

In cazul in care tratamentul antibiotic de la inceput a reusit sa vindece infectia cauzata de boala inflamatorie pelvina, nu este necesar un tratament de intretinere. Totusi, este important sa se stie cu siguranta ca infectia a fost vindecata si acest lucru se poate afla printr-un control regulat efectuat de medicul specialist.

In plus, evitarea unei infectii pelvine recurente, in cazul in care este vorba de o boala cu transmitere sexuala reprezinta elementul cheie in prevenirea unui alt episod de boala inflamatorie pelvina.

De asemenea, utilizarea in mod regulat a unor prezervative si-a dovedit eficienta in diminuarearea riscului de boala inflamatorie pelvina. Conform expertilor, episoadele repetate de boala inflamatorie pelvina majoreaza riscul de infertilitate tubara, de durere pelvina cronica si de sarcina ectopica.

Medicii sustin ca o mare parte a cazurilor de boala inflamatorie pelvina se vindeca cu tratament antibiotic, iar tratamentul chirurgical nu este necesar de obicei. Cu toate acestea, ca sa se poata evita reinfectarea este de important ca persoana respectiva si partenerul sa primeasca tratament.

In plus, dupa un episod de boala inflamatorie pelvina este important ca aparitia ulterioara a unuia din simptomele pelvine sa fie investigata cat mai rapid.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se trateaza afectiunea inflamatorie pelvina?

Lasă un răspuns