Boli vindecate cu miere infuzata cu salvie si rozmarin0 Comments

Publicat in:
Etichete: amestec, boli, frumusete, gura, miere, rozmarin, salvie

Printre alimentele care aduc mari beneficii corpului uman se afla si salvia, rozmarinul si mierea. Acestea trei formeaza o combinatie puternica de vindecare, cu calitati antimicrobiene, proprietati antioxidante si capacitatea de a revigora atat corpul, cat si mintea.

Care2.com arata faptul ca mierea nepasteurizata sau filtrata contine extrem de multe vitamine, minerale si enzime vii si este un medicament puternic folosit de milenii, atat intern cat si extern.

Iata cum se prepara mierea infuzata cu salvie si rozmarin si la ce va ajuta, potrivit sursei citate.

Miere infuzata cu salvie si rozmarin

Miere infuzata cu salvie si rozmarin

Ingrediente remediu naturist

Aveti nevoie de ingrediente precum un buchet mare de salvie, ca sa umpleti 50% dintr-un borcan sau salvie uscata pentru a umple ¼ din borcan, 2 linguri de frunze de rozmarin proaspele, tocate marunt, sau o lingura rozmarin uscat, dar si miere cruda.

Mod de preparare

Inainte de a prepara remediul, trebuie sa clatiti foarte bine borcanul prin scufundarea in apa clocotita, timp de cateva momente, apoi lasati-l sa se usuce.

Este indicat sa tocati marunt salvia si rozmarinul si umpleti jumatate de borcan. In cazul in care folositi salvie si rozmarin uscate, este bine sa umpleti circa un sfert din acest borcan, raportul fiind de aproximativ: 70% salvie si rozmarin 30%. Este bine sa turnati o parte din miere peste ierburi. In acest sens, puteti folosi tipuri diferite, omogenizati bine, apoi completati pana umpleti borcanul pana la 1-2 cm de gura.

Este recomandat sa inchideti borcanul si sa il asezati undeva la racoare, unde se va pastra timp de 30 de zile, iar apoi va trebui sa strecurati mierea in alt borcan.

Mod de administrare

Ca si mod de administrare, expertii recomanda sa se ia circa 3 lingurite pe zi, diluate intr-o cana cu apa calduta.

Boli si afectiuni tratate

Din punct de vedere terapeutic, mierea infuzata cu salvie si rozmarin poate fi consumata in caz de gat inflamat, infectii respiratorii de toate tipurile, aceasta combinatie are un puternic efect au antibacterian si antiviral, mai multe dureri de sinusuri, dar si pentru tratarea tusei, mai ales cand este cauzata de boli respiratorii;

Acest amestec poate sa linisteasca stomacul si intestinele inflamate, combate spasmele musculare si indigestia. El are capacitatea de a diminua transpiratia. In acest sens, este bine sa diluezi o lingurita intr-un pahar cu apa la temperatura camerei si sa bei de cateva ori pe zi, pentru a reduce transpiratia si pentru a diminua productia de mucus.

In cazul in care suferiti de insomnie, trebuie sa tineti cont de faptul ca mierea contine triptofan, un aminoacid care este calmant si promoveaza relaxarea, la fel cele doua ierburi. Acest amestec este bun pentru imbunatatirea memoriei, mai ales ca ambele ierburi au aceasta capacitate. Este si un bun antiseptic pentru toate muscaturile, intepaturile sau ranile infectate.

Daca sunteti o femeie interesata de tehnicile de infrumusetare, trebui sa stiti ca amestecul poate fi folosit in tratamente pentru par, inclusiv stimularea cresterii parului. Masati parul si scalpul cu o lingura de miere, acoperiti cu o casca de plastic, infasurati un prosop si lasati sa actioneze 30 de minute si apoi clatiti.

In cazul in care sunteti suferind de diabet zaharat, sau aveti rezistenta la insulina, dezechilibre de zahar din sange, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua acest remediu.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Boli vindecate cu miere infuzata cu salvie si rozmarin

Lasă un răspuns