Cum pierzi in greutate cu ajutorul condimentelor0 Comments

Publicat in:
Etichete: condimente, corp, cure de slabire, diete de slabit, greutate, metabolism, nutrienti, seminte de mustar, slabire, vitamine

Printre condimentele folosite peste tot in lume pentru a prepara diverse feluri de mancare se afla numeroase ierburi si mirodenii, care contin foarte putine calorii, aproximativ 4-7 kilocalorii pe lingurita.

Multe dintre aceste condimente contin vitamine si minerale la care nici nu te-ai fi gandit. Boiaua reprezinta o sursa buna de vitamina A, iar patrunjelul contine multa vitamina C.

Slabire cu condimente

Slabire cu condimente

Ghimbirul este si el un condiment cu proprietati antiinflamatorii care incalzeste organismul si relaxeaza tractul intestinal. Ajuta sa slabesti datorita calitatilor sale termogenice, care accelereaza metabolismul si suprima apetitul.

Un alt condiment, coriandrul este utilizat mai ales in bucataria indiana. Cele mai cunoscute efecte asupra greutatii se bazeaza pe capacitatea acestuia de a creste functiile metabolice.

Chimenul este folosit in usurarea procesului de digestie, dar ajuta si la controlarea glicemiei din sange. Expertii mai spun ca acest condiment sprijina memoria si are beneficii antistres.

Turmericul este asociat cu mancarea indiana, asa ca poate diminua inflamatia, una dintre principalele cauze ale aparitiei obezitatii. Asta se intampla, deoarece curcumina, unul dintre ingredientele pe care le contine turmericul impiedica formarea tesutului adipos.

Capsaicina din boia transforma grasimea in caldura avand un impact pozitiv asupra metabolismului!

Mustarul poate majora rata metabolica cu pana la un sfert fata de valoarea normala, iar asta inseamna ca vei arde mult mai eficient caloriile. Semintele de mustar sunt mult mai bune decat pasta.

In cazul piperului negru, principala substanta pe care o contine poate ajuta la pierderea caloriilor prin intermediul procesului numit termogeneza. Tot el ajuta la folosirea corespunzatoare a nutrientilor de catre organism.

De asemenea, capsaicina din boiaua de ardei este un compus care ajuta la scaderea nivelului de grasime din sange si la micsorarea tesutului adipos. Tot prin procesul de termogeneza, capsaicina transforma grasimea in caldura avand un impact pozitiv asupra metabolismului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum pierzi in greutate cu ajutorul condimentelor

Lasă un răspuns