Fructe cu ajutorul carora elimini toxinele rapid0 Comments

Publicat in:
Etichete: antioxidanti, castravete, cirese amare, efecte, fructe, legume, lime, mere

Vara, in perioada calda a anului, au un mare succes sucurile de fructe, combinatiile care iti pot furniza racoarea atat de mult dorita in zilele caniculare. Nutritionistii sustin ca daca veti combina mar, castravete si lime va rezulta un amestec ideal pentru obtinerea unui suc delicios care contribuie la eliminarea toxinelor din organism. In plus, acest suc are un efect calmant asupra sistemului nervos si ofera un bun suport pentru imbunatatirea starii generale de sanatate si a starii de spirit.

Fructe pentru detoxifiere

Fructe pentru detoxifiere

Fructe pentru detoxifiere – Lime

Trebuie spus ca fructele de lime sunt acrisoare si genereaza o mai mare productie de saliva, care participa la prima faza a digestiei, cea a formarii bolului alimentar.
Specialistii spun ca acidul din lime continua sa stimuleze digestia, iar flavonoizii din aceste citrice stimuleaza intens activitatea sistemului digestiv si a bilei, care secreta mai multe sucuri gastrice necesare digerarii alimentelor.

Care2.com arata ca lime-ul reprezinta un bun remediu pentru constipatie, datorita acidului complex din acest fruct, care ajuta la eliberarea si curatarea tractului intestinal. Fructele de lime sunt un laxativ natural lipsit de efecte secundare.

Fructe pentru detoxifiere – Merele

Si merele sunt foarte utile, reprezentand o combinatie miraculoasa capabila sa invinga si sa previna boli grave. Este remarcabila concentratia de antioxidanti din mere cu efecte directe asupra inimii.

Fructe precum merele poseda capacitatea de a regla tensiunea si, iar cei care consuma zilnic cel putin un mar, au sanse sa reduca riscul aparitiei cancerului cu peste 50 la suta.

Nu exista afectiune, unde substantele nutritive din mar sa nu contribuie eficient in sensul ameliorarii. In ultimii ani, cercetari de specialitate au dovedit rolul de exceptie pe care il au, pentru organism, fitonutrientii din mere.

Fructe pentru detoxifiere – Castravetii

Pe de alta parte si castravetii sunt recunoscuti pentru proprietatile antioxidante, care contribuie atat la mentinerea frumusetii pielii. In plus, aceste legume pot preveni efectele nocive ale radicalilor liberi.

Mai mult, castravetele inseamna o sursa excelenta de apa, mai mult de 90% din continutul unui castravete reprezentand apa, ceea ce inseamna ca aceasta leguma contribuie la hidratarea si detoxifierea corpului.

Mai multe cercetari din laboratoare si institutii medicale de prestigiu au aratat fara dubii ca ciresele sunt un medicament care combat cu succes numeroase boli.

Fructe pentru detoxifiere – Ciresele negre

Expertii sunt de parere ca sunt bune toate ciresele cu conditia sa fie bine coapte si deloc alterate.
In functie de soi, ciresele au efecte terapeutice diferite. Ciresele galbene au efect diuretic mai puternic, favorizand in mod special mobilizarea si eliminarea toxinelor si sunt un bun stimulent al digestiei.

Ciresele rosu intens sau cele negre au o actiune mai complexa, gratie antioxidantilor aflati in cantitate mai mare si sunt un medicament pentru bolile degenerative, afectiune cardiovasculare si anumite forme de cancer.

Fructe pentru detoxifiere – Ciresele amare

Specialistii in nutritie spune ca ciresele amare prezinta cele mai pretuite avand cele mai variate efecte terapeutice. Aceste fructe sunt un excelent remediu pentru dureri musculare, boli inflamatorii, hepatice, cancere, previn imbatranirea prematura.

O buna parte a calitatilor terapeutice se datoreaza antocianinelor, antioxidanti esentiali pentru sanatate. Potrivit Care2.com, cu cat ciresele au o culoare mai inchisa, cu atat mai mare este continutul lor de antocianine.

Ciresele amare se numara printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanti. Sucul de cirese amare si ciresele amare uscate au chiar mai multi antioxidanti decat coacazele si sunt mai puternice decat vitamina E. Potrivit unui studiu realizat de American Chemical Society, consumul a 20 de cirese amare pe zi poate oferi aceeasi ameliorare a durerii pe care o obtii dupa ce iei o aspirina sau un nurofen.

Ciresele joaca un rol important in diminuarea riscului de cancer de colon. In studiile facute pe sobolani, imbogatirea dietei lor cu cirese a dus la reducerea numarului si dimensiunii tumorilor.

Ciresele amare reprezinta singura sursa naturala de melatonina, un atioxidant puternic, cu proprietati imunomodelatoare, dar contin sicompusi care protejeaza impotriva bolilor neurodegenerative. Aceste fructe sunt bogate in vitamina C, dar si in potasiu, magneziu, fier si fibre, substante atat de necesare corpului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Fructe cu ajutorul carora elimini toxinele rapid

Lasă un răspuns