Beneficiile alimentelor picante0 Comments

Publicat in:
Etichete: academia, alimente picante, antiinflamator, ardei iute, china, observatii, sanatos, stiinte

O cercetare care a fost realizata in China, la Universitatea din Shanghai, a aratat faptul ca preferinta pentru alimentele picante poate avea consecinte nebanuite asupra sanatatii.

Expertii din Asia sustin ca daca veti consuma in mod frecvent alimente picante veti avea parte de o mai mare longevitate si un risc mai mic de cancer, boli coronariene si respiratorii. Studiul a fost publicat de revista britanica British Medical Journal, noteaza BBC.

Beneficiile alimentelor picante

Beneficiile alimentelor picante

Expertii mai spun ca analiza lor a indicat ca exista o corelatie inversa intre consumul de alimente picante si mortalitatea generala precum si cu unele cauze de deces cum ar fi cancerul, afectiunile de inima si bolile respiratorii.

Cercetarea efectuata pe un esantion de aproape o jumatate de milion de chinezi pe parcursul mai multor ani, a evidentiat ca persoanele care mananca alimente picante aproape in fiecare zi au un risc cu 14% mai mic sa moara in comparatie cu cei care mananca picant mai putin de o data in 7 zile.

Potrivit BBC, asocierea se aplica atat barbatilor, cat si femeilor si pare mai puternica pentru cei care mananca picant si nu consuma deloc alcool.

Studiul din China a suscitat critici ale expertilor americani ca urmare a lipsei de date despre compozitia meselor servite de participanti!

In plus, consumul frecvent de alimente picante este asociat in mod specific cu un risc mai mic de deces provocat de cancer, boli de inima si respiratorii. Membrii Academiei Chineze de Stiinte Medicale au aprobat recent un document stiintific din care reiese ca aceste rezultate sunt in concordanta cu cele anterioare care aratau potentialele efecte protectoare ale alimentelor picante asupra sanatatii umane.

Echipa internationala condusa de cercetatori de la Academia Chineza de Stiinte Medicale spune ca, de pilda, condimentul cel mai consumat in China este ardeiul iute, care datorita capsaicinei ar putea avea efecte antiobezitate. In plus, acesta are calitatile unui foarte util antiinflamator, antioxidant si anticancer.

Savantii asiatici mai spun ca acest studiu pune in evidenta numai anumite observatii si nu se poate stabili o ordine cauzala asupra acestei legaturi. Totusi, in ciuda dimensiunii mari a esantionului, studiul prezinta deficiente, intre care in special lipsa de date mai detaliate cu privire la compozitia meselor servite de participanti.

De exemplu, dr. Nita Forouhi, specialist in nutritie si epidemiologie la Universitatea Cambridge, care nu a fost implicata in studiul realizat in China spune ca inca nu se cunoaste cu exactitate daca aceste corelatii observate sunt rezultatul direct al consumului de condimente sau pur si simplu al altor elemente pozitive din produsele alimentare, dar care nu au fost masurate.

Intr-un comentariu preluat de BBC, dr. Nita Farouhi a facut referire la o posibila corelare a rezultatelor studiului cu bauturile consumate de chinezi, cum ar fi apa si ceaiul, baute in cantitati mai mari de catre cei care mananca mai condimentat.

Expertul sustine insa ca este nevoie de multe studii suplimentare pentru a determina daca consumul de alimente picante poate imbunatati sanatatea si diminua in mod direct mortalitatea sau chiar daca este vorba despre alte obiceiuri alimentare si stiluri de viata pozitive pentru sanatate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile alimentelor picante

Lasă un răspuns