Argila albastra, calitati si beneficii pentru sanatatea ta0 Comments

Publicat in:
Etichete: apa, argila albastra, artrita, beneficii, calitati, depresie, lumbago, rece, toxine

Una dintre argilele care au capacitati uimitoare pentru corpul uman este cea denumita „Argila albastra de Raciu„. Aceasta contine minerale si cum ar fi potasiu, fier, calciu, magneziu, siliciu.

In urma unor teste, s-a constatat ca argila albastra catifeleaza si tonifica pielea, netezeste ridurile, poate sa curete tenul de cosuri, fiind foarte buna pentru par gras, dar si pentru par uscat, conform datelor publicate de Agerpres.

Argila albastra - beneficii

Argila albastra – beneficii

Acest tip de argila are si un efect anticelulitic, antibacterian si antistres. Daca va confruntati cu vreo rana sau leziune, este bine sa stiti ca argila elimina tesuturile bolnave, distruge germenii periculosi, fara sa afecta celulele sanatoase.

In plus, aceasta argila are puteri antioxidante, bactericide, antiseptice si fortifica organismul, asa ca poate sa lupte cu succes cu afectiunile datorate slabirii sistemului imunitar si degenerescentei.

Argila albastra reprezinta un bun cicatrizant, deoarece contine silicat, fiind si un bun antiinflamator, deosebit de eficienta in infectii cronice. Ea poate sa anuleze efectul nociv al substantelor toxice din apa de la robinet cum sunt nitritii, nitratii si metalele grele.

Argila albastra poate sa absoarba gazele si toxinele ce apar in intestin in urma unei digestii deficitare, poate echilibra flora intestinala, fiind apreciata drept un „detergent al intestinelor” pentru ca accelereaza drenajul si evacuarea.

Potrivit sursei citate, aceasta argila este foarte utila pentru realizarea unor masti cosmetice, atat simpla cu apa de izvor cat si in amestec cu diferite ingrediente cosmetice in functie de tipul de ten pe care il aveti si probleme pe care vreti sa le rezolvati.

Se poate folosi pentru a trata eficient artritele, iar in acest sens trebuie sa aplicati circa 3 cataplasme pe zi. Expertii ne anunta ca acest tip de tratament se va completa cu un pahar de apa argiloasa, baut dimineata inainte de masa pe stomacul go, plus unul consumat cu o ora inainte de cina.

Daca aveti parte de ceva arsuri, puteti sa aplicati cataplasme mai groase de argila rece, pe un tifon fin, timp de aproximativ 60 de minute. In cazul in care tifonul se va lipi de zona arsa, se lasa pe loc, si se schimba doar cataplasma, care se va aplica atat ziua cat si noaptea pana la vindecare. Aceasta argila albastra se mai poate utiliza si in in caz de: nevroza, depresie, lumbago, artrita, calculi renali.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Argila albastra, calitati si beneficii pentru sanatatea ta

Lasă un răspuns