Arame, alga japoneza care curata colonul0 Comments

Publicat in:
Etichete: alga, arame, calciu, colon, curatare, deficienta de ido, japoneza, magneziu, pudra

Una dintre cele mai consumate alge din Asia este cea denumita Arame. Este vorba despre o alga bruna care isi duce viata pe coastele marine ale Japoniei si Coreei de Sud. Ca si algele kombu sau dulse, alga arame este utilizata in bucataria japoneza si este cunoscuta pentru versatilitatea sa.

Ea se foloseste pentru indulcirea preparatelor culinare japoneze: aperitive, briose, supe sau feluri principale.

Alga Arame

Alga Arame

Arame este o alga cu un gust foarte placut, dulceag, insa beneficiile pe care le aduce sanatatii sunt extraordinare. Aceasta alga este foarte bogata in iod, iar circa 50 grame de arame acopera mai mult decat necesarul zilnic. Expertii sunt de parere ca deficienta de iod este foarte intalnita, mai ales in vest, iar gusa si hipertiroidismul sunt afectiuni comune.

Arame ofera un bun suport pentru dietele de slabire, mai ales ca are un continut scazut de calorii, nu contine grasimi si e bogata in fibre. De pilda, circa 50 de grame de arame contin intre 20 si 40% fibre, care curata colonul si pot preveni constipatia.

Aceasta alga este un adevarat tratament de infrumusetare al pielii!

Specialistii in nutritie mai spun ca aceasta alga este o buna sursa de calciu, circa 50 grame de arame acopera jumatate din necesarul zilnic de calciu. Arame are mult magneziu care ajuta organismul sa absoarba calciul.

Arame contine mult fier, iar expertii spun ca 50 grame din aceasta alga acopera un sfert din necesarul zilnic de fier. Acesta este esential pentru producerea hemoglobinei. Ca si deficienta de iod, deficienta de fier poate cauza cresterea frecventei cazurilor de anemie.

Ca urmare a compozitiei de minerale, aceasta alga este un adevarat tratament de infrumusetare al pielii. Consumul de arame aduce dupa sine o piele vizibil intinerita si tonifiata. Aceasta alga poate fi folosita si extern, sub forma de masca. Trebuie spus ca se poate amesteca pudra de arame cu putina apa, pana se obtine o pasta si se aplica pe fata, gat si decolteu.

Circa 50 grame de arame contin aproximativ 5 grame de proteine, aceasta reprezentand o cantitate destul de mare si, daca tinem cont de faptul ca este mult mai simplu de introdus in alimentatie decat surorile ei cu gusturi mai speciale, poate fi o buna sursa de proteine pentru vegetarieni sau vegani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Arame, alga japoneza care curata colonul

Lasă un răspuns