Alimentele prajite in dieta0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, cura de slabire, dieta, dieta de slabit, mortalitate, prajite

Persoanele care sunt atrase de mancarea prajita si de mezeluri, precum si de sucuri acidulate prezinta un risc cu 56% mai mare sa dezvolte boli cardiovasculare in comparatie cu cei care opteaza pentru alte diete.

Aceasta este concluzia unei cercetari care a fost publicata in revista „Circulation”, a American Heart Association. Potrivit sursei citate, cercetarea a fost realizata in SUA pe un esantion de 17.418 de persoane de peste 45 de ani.

Alimentele prajite in dieta

Alimentele prajite in dieta

Persoanele care consuma un regim alimentar tipic in sudul SUA, care consta in pui prajit, rosii verzi si cartofi prajiti, carne rosie, slanina si jambon prezinta un risc crescut fata de celelalte patru stiluri de gatit analizate. Au fost verificate si meniuri bazate pe mancaruri cum ar fi pastele, pizza, bucataria mexicana si chineza.

Expertii sustin ca indiferent de sex, rasa sau locul in care traiesti, daca mananci alimente tipice bucatariei din sudul SUA, trebuie sa fii constient de riscul crescut de boli cardiovasculare si sa incerci sa schimbi obiceiurile.

Afectiunile cardiovasculare constituie prima cauza de mortalitate in intreaga lume

James Shikany, epidemiolog de la Universitatea din Alabama, autorul principal al studiului, spune ca o alta dieta alimentara studiata este cea bogata in legume, fructe, cereale, iaurt si care cuprinde si peste si carne de pui. In plus, al treilea grup examinat a fost supus unui regim alimentar dominat de zahar, deserturi, ciocolata si produse de patiserie.

Savantii au mai observat o tendinta alimentara denumita „alcool si salata”, bazata pe o cantitate semnificativa de vin sau bere, cu consumarea in acelasi timp de legume verzi, rosii si salata.

In cadrul testelor, participantii au fost intervievati in privinta unor date exacte ale regimului lor alimentar, despre cantitatile de alimente care au fost consumate in medie in cele douasprezece luni anterioare.

Cei din grupul studiat au fost supusi si unui examen medical. Afectiunile cardiovasculare constituie prima cauza de mortalitate in lume. De exemplu, in SUA, 735.000 de persoane au un atac de cord in fiecare an si 120.000 mor din aceasta cauza, potrivit datelor American Heart Association.

Atentie la cartofii prajiti!

Oamenii de stiinta spun ca in privinta cartofilor prajiti, chiar daca acestia sunt foarte tentanti, nu trebuie sa facem excese, deoarece ne pot afecta destul de grav sanatatea. Mare parte dintre cei care consuma cartofi prajiţi au acest obicei din copilarie. Cartofii prajiti au un efect oxidant asupra corpului, grabind procesul de imbatranire, din cauza uleiurilor pe care le contin. Amidonul din cartofi contine doar carbohidrati, fara vitaminele şi mineralele care se afla in fructe şi legume.

O portie de cartofi prajiti produce la fel de multe probleme organismului ca si o tigara. Pericolul il reprezinta acrilamidele, substante toxice eliberate in timpul prajirii produselor.

Exista dovezi legate de influenta negativa a acrilamidelor asupra organismului uman, cum ar fi cresterea riscului de aparitie a cancerului si chiar scaderea fertilitatii la barbaţi.

Cartofii care sunt prajiţi la o temperatură mai mare de 120 de grade Celsius pot cauza cancer, mai sustin cercetătorii. In plus, riscurile de imbolnvire incep de la temperatura de 120 de grade Celsius şi ating un punct critic după 180 de grade.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimentele prajite in dieta

Lasă un răspuns