Ce alimente mananci ca sa poti preveni imbatranirea pielii tale0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, beneficii, femei, imbatranire, piele, riduri, sanatate, ten

Odata cu trecerea anilor, atat la femei cat si la barbatii apar ridurile fine care le pot imbatrani expresia fetei. Genele umane semnaleaza corpului sa reduca productia de hormoni, care pot lasa pielea mai subtire si mai putin elastica, ducand la aparitia ridurilor.

Reducerea ridurilor

Reducerea ridurilor

Totusi, trebuie spus ca sunt mai multi factori care pot contribui la ridarea pielii:

  • expunerea la soare in exces,
  • fumatul si
  • expresiile.

Medicii dermatologi spun ca fiecare dintre aceste actiuni poate sa aduca prejudicii fibrelor de colagen din piele si o pot usca prematur.

Reducerea ridurilor – Ulei de ricin

Pentru a trata ridurile, este nevoie de o restaurare a umiditatii pielii. Pe langa cremele si serurile antirid folosite cu regularitate, putem aplica pe piele ulei de ricin, care poate ajuta la hidratarea pielii.

Reducerea ridurilor – Uleiul de masline

Si aplicatiile cu ulei de masline sau miere sunt foarte bune pentru refacerea pielii, hidratare si hranire. Nutritia sanatoasa reprezinta o cale de a putea preveni aparitia ridurilor sau de a diminua aspectul lor. Expertii vorbesc despre faptul ca exista cateva alimente care pot combate efectele imbatranirii premature.

Reducerea ridurilor – Legume si fructe

De pilda, antioxidantii prezenti in legume si fructe precum rosiile, afinele si morcovii, ajuta la stoparea moleculelor instabile care deterioreaza celulelor sanatoase.

Oamenii ar putea sa observe semnele de imbatranire, precum ar fi ridurile, iar recomandarea specialistilor este sa mancati cinci pana la noua portii de fructe si legume pe zi. Cerealele integrale care contin multe fibre, ovaz, quinoa, orz, grau si orez bru, diminueaza si ele sansa de a dezvolta diabet de tip 2.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca o dieta sanatoasa poate pastra vasele de sange in stare optima.
Aceste cereale ofera un bun suport pentru detoxifierea organismului, foarte benefica pentru piele.

Acizii grasi Omega-3 din uleiul de peste ofera multe beneficii anti-imbatranire

Este bine sa va obisnuiti sa consumati 3 portii de cereale integrale pe zi. Pestele si acizii grasi Omega-3 din uleiul de peste ofera multe beneficii anti-imbatranire, protejeaza inima, reduc riscul de accident vascular cerebral si pot scadea chiar riscul de boala Alzheimer.

In acest sens este bine sa mancati circa 2 portii pe saptamana de peste gras cum ar fi somonul, pastravul de lac sau tonul. In cazul in care nu va place sa mancati peste, puteti utiliza suplimente pe baza de ulei de peste. Acizii grasi Omega 3 au rol important si pentru sanatatea pielii, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce alimente mananci ca sa poti preveni imbatranirea pielii tale

Lasă un răspuns