De ce trebuie sa-ti accelerezi metabolismul in fiecare zi?0 Comments

Publicat in:
Etichete: accelerare, accelerat, ceai verde, grasimi, hormoni, hrana, iod, lactate, metabolism, sport

Nutritionistii vorbesc despre faptul ca exista cateva trucuri care iti ofera un bun suport sa iti accelerezi metabolismul. Cu toate acestea, iata care sunt factorii care iti incetinesc metabolismul, fara ca tu sa realizezi asta.

De pilda, daca consumi multa apa cu gheata, esti mereu in actiune, mananci la program fix, trebuie sa stii ca exista multi alti factori care ar trebui luati in considerare si care incurca metabolismul.

Reprezentantele sexului frumos care au consumat 3-7 portii de lactate pe zi au pierdut mai multe grasimi si au castigat mai multa masa musculara decat femeile care nu au mancat lactate. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea McMaster.

Accelerarea metabolismului

Accelerarea metabolismului

Daca vrei sa mai scapi de kilogramele nedorite, atunci trebuie sa ai grija ca termometrul sa arate valori cat mai scazute in camera. Corpul reactioneaza la temperaturi mici arzand grasimile din organism pentru a pastra corpul cald.

Studiile arata ca, pentru pierderea in greutate, o dieta saraca in carbohidrati este foarte indicata, insa asta nu inseamna ca ar trebui sa elimini complet carbohidratii din regim, mai ales daca obisnuiesti sa faci sport.

Expertii ne anunta ca in momentul exercitiilor sportive, muschii cer glicogen de la magazinele de carbohidrati din corpul tau. In cazul in care nu consumi suficienti carbohidrati, nivelul de glicogen va fi prea mic si nu vei avea energie pentru sport. Ca rezultat, vei arde mai putine calorii in timpul antrenamentului, precum si post-exercitiu.

De aceea, in loc sa mananci gustari sarace in calorii, precum biscuitii de orez, spune bun venit inapoi nucilor, deoarece acizii grasi polinesaturati, prezenti in special in acestea pot sa creasca mult activitatea unor gene care controleaza arderea grasimilor.

Trebuie sa mai stii ca sarea de mare reprezinta o optiune mai gustoasa fata de cea de masa, insa acesteia ii lipseste iodul, un element cheie care controleaza metabolismul. Daca nu ai parte de iod, atunci tiroida ta nu va mai fi capabila sa produca hormoni tiroidieni si metabolismul poate fi dat peste cap.

Ceaiul verde reprezinta un atu important pentru un metabolism accelerat!

Nutritionistii mai spun ca fiecare sfert de lingurita de sare de masa ofera aproape 50% din doza zilnica de iod a unei persoane adulte. Multe persoane au un metabolism prea lent, iar in majoritatea cazurilor ei dau vina pe zestrea genetica, scrie Health24.com.

Specialistii spun ca micul dejun este considerat a fi cea mai importanta masa a zilei. De aceea, in fiecare dimineata, corpul are nevoie de hrana, caci au trecut multe ore de cand ai mancat ultima oara. Din acest motiv, micul dejun te incarca cu energie pentru intreaga zi.

Trebuie sa stiti ca ceaiul verde reprezinta un atu important pentru un metabolism accelerat, deoarece are si cofeina, ea putand sa iti stimuleze metabolismul cu pana la 16%. Ea stimuleaza sistemul nervos central, crescand bataile inimii.

Ceaiul verde aduce si beneficii prin antioxidantii si flavonoidele continute, toate acestea luptand cu bolile si arzand grasimea.

O alta metoda buna ar fi consumul de apa rece ca gheata, acesta fiind extrem de benefic si el pentru metabolismul, care se accelereaza, deoarece corpul utilizeaza energie mai multa pentru a incalzi apa consumata. In cazul in care vei bea cateva pahare de apa rece ca gheata zilnic, vei arde calorii fara efort.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce trebuie sa-ti accelerezi metabolismul in fiecare zi?

Lasă un răspuns