Scapa de caldura verii folosind aceste plante0 Comments

Publicat in:
Etichete: caldura, ceai, insomnie, organism, persoane, plante, rozmarin, suc natural, vara

Vara ne aduce in mod constant temperaturi foarte ridicate, iar canicula ne face deseori probleme. Totusi, cu toate ca ne dau energie si vitalitate, lumina soarelui si caldura in exces pot sa cauzeze si stari mai neplacute, cum ar fi: insolatia, oboseala, tulburarile de ritm cardiac sau insomnie.

Pe langa hidratare, consumul de fructe si legume si protectia solara, trebuie sa gasim si cateva modalitati de a ne racori organismul. Iata cateva plante medicinale care ne racoresc.

Plante racoritoare

Plante racoritoare

Menta

De exemplu, menta ocupa prima pozitie in topul plantelor ” racoritoare”, deoarece hidrateaza organismul, inlatura oboseala, ajuta la buna functionare a sistemului nervos, fiind si un bun antiseptic si remediu digestiv.

Expertii spun ca menta poate sa fie consumata in stare cruda, adaugata in sucuri naturale, salate sau limonada, sau o poti folosi sub forma de infuzie sau ceai.

Salvia

O alta planta, salvia, este recomandata mai ales persoanelor care transpira foarte mult si risca sa se deshidrateze usor.

Daca va fi consumata sub forma de infuzie sau ceai, ea poate sa ofere un bun suport pentru la ameliorarea circulatiei sanguine. In plus, ea este buna si pentru ameliorarea circulatiei limfatice, fiind folositoare pentru tratarea anxietatii, suprasolicitarii sau asteniei.

Aloe Vera

O alta planta, cea denumita aloe vera ofera un gel care reprezinta unul dintre cele mai revigorante si energizante produse, fiind un bun tonifiant pentru ten, mai ales vara.

Care2.com scrie ca acest gel ajuta si la vindecarea arsurilor, cicatrizarea plagilor, tratarea vanatailor sau diferitelor tipuri de alergii. Rozmarinul este o planta care miroase foarte frumos si care reprezinta un foarte util revigorant, purificator, stimulant si tonic nervos care poate sa ajute la buna functionare a sistemului nervos si poate fi doza perfecta de energie in zilele caniculare. Expertii ne anunta ca rozmarinul se poate utiliza sub forma de infuzie sau ulei esential.

Eucaliptul

Eucaliptul se gaseste in topul plantelor racoritoare, fiind similar mentei, deoarece poate diminua temperatura corpului. Daca este utilizata sub forma de ulei esential sau ceai, eucaliptul are un efect de prospetime si revigorare, fiind eficient in calmarea migrenelor, inlaturarea starii de oboseala sau vindecarea anumitor infectii.

Busuiocul

Busuiocul reprezinta si el o planta aromata, cu o actiune antiseptica, antiinflamatoare, antifungica si diuretica.

El se utilizeaza in aromaterapie, deoarece este extrem de revigorant, fiind eficient si impotriva muscaturilor de insecte sau a afectiunilor digestive, raspandite in perioada calda a anului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Scapa de caldura verii folosind aceste plante

Lasă un răspuns