Masajul din India si calitatile sale vindecatoare0 Comments

Publicat in:
Etichete: corp, durere, india, masaj, membre, picioare, rezultate, spate, tehnica

Una dintre cele mai uimitoare tehnici de masaj din intreaga lume este cea denumita „masajul indian„, care provine din India. Potrivit BBC, masajul de acest tip reprezinta unul dintre cele mai apreciate tipuri de masaj din lume si consta in frictiuni liniare, curbe si spiralate, executate cu varful degetelor.

Acesta a aparut in vechea Indie acum cateva mii de ani si atunci aceasta forma de masaj a constituit o parte importanta a vietii. Se practica atunci masajul capului si corpului, masajul copiilor, masajul special al femeilor insarcinate isi au sursa in traditia populara.

Masajul indian

Masajul indian

In ziua de azi, in anumite zone din aceasta tara uriasa ca suprafata in mediul rural, masajul saptamanal este o scena de familie, oricine il practica, si poate ca tocmai aceasta, la nivel emotional, creeaza legaturi foarte puternice in cadrul familiei.

Efecte ale masajului indian

Ca urmare a practicarii masajului indian, putem sa observam urmatoarele efecte:

  • eliminarea oboselii si senzatiei de surmenaj fizic si psihic,
  • eliberarea cantitatii de gaze din stomac si intestine,
  • majorarea rezistentei fizice a corpului uman,
  • favorizarea somnului, intarirea sistemului imunitar,
  • imbunatatirea circulatiei periferice, dar si
  • imbunatatirea mobilitatii articulatiilor.

Se mai observa in urma unui astfel de masaj o imbunatatire a vietii sexuale, mai scrie BBC.

Cum se realizeaza masajul din India?

Cel care va beneficia de masaj trebuie sa se aseze mai intai cu fata in sus. Maseurul va aplica un ulei relaxant pe cele cinci puncte cunoscute in medicina ayurvedica ca „cele 5 porti” de intrare si iesire a energiilor: fontanela, centrul palmelor, centrul talpilor.

Trebuie sa stiti ca masajul incepe cu piciorul stang: talpa, laba piciorului, gamba, genunchiul, coapsa, dupa care urmeaza piciorul drept, bratul drept, bratul stang, zona abdominala, torace, piept, zona gatului, zona cervicala, zona fetei si scalpul.

Expertii mai spun ca asupra membrelor sunt executate manevre de mobilizare articulara si intindere, cat si presiune pe punctele specifice. Trebuie sa stiti csa pe tot intervalul de masaj se lucreaza cu ulei cald, asa incat sa fire obtinute rezultate cat mai optime.

Persoana care este masata se va intoarce pe partea dreapta si se lucreaza coapsa si talia, dupa care se repeta procedeul pe partea cealalta a corpului. Apoi, cel care este masat se va intoarce cu fata in jos pentru a putea fi masat piciorul stang, piciorul drept si spatele, scrie BBC.

Aceasta tehnica de masaj indian si-a demonstrat eficacitatea in privinta relaxarii corpului uman si devine tot mai folosita in tot mai multe sali de masaj.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Masajul din India si calitatile sale vindecatoare

Lasă un răspuns