Infarctul – o noua cale de prevenire0 Comments

Publicat in:
Etichete: cale, indicii, infarct, inima, metoda, prevenire, preventie, SUA

Bolile de inima au o incidenta tot mai mare pe tot globul, ca urmare a stilului de viata nesanatos si sedentar a milioane de oameni. Medicii spun ca aspirina a fost utilizata de peste o jumatate de secol de pacientii care au probleme de inima si au facut accident vascular cerebral. Acum, ea poate oferi indiciile care ne spun daca vom face infarct miocardic sau nu.

Infarctul - preventie

Infarctul – preventie

Un nou studiu realizat la institutul american Duke Medicine a descifrat unele vechi mistere legate de acest medicament comun si des folosit de multi oameni, ne anunta Science Daily.

Expertii din SUA au elaborat si un test care poate detecta in activitatea genetica modul in care o persoana raspunde sau nu la tratamentul cu aspirina.

Potrivit sursei citate, noua metoda masoara atat eficienta tratamentului cu aspirina, cat si probabilitatea ca o persoana sa faca atac de cord, conform studiului aparut in revista de profil „Journal of the American College of Cardiology„.

Specialistii pot acum determina rapid riscul unor boli de inima in cazul pacientilor

Expertii spun ca pacientii care au avut probleme cardiace sau accident vascular cerebral au dezvoltat o anumita rezistenta la aspirina. Aceasta afirmatie ii apartine lui Geoffrey S. Ginsburg, coordonatorul studiului.

Acesta afirma ca multi pacienti au mare nevoie de o doza diferita de aspirina sau necesita o terapie total diferita, neexistand o metoda universala a terapiei preventive cu aspirina.

Doctorul din SUA mai afirma ca specialistii pot acum determina riscul unor boli de inima in cazul pacientilor sau pot stabili chiar riscul de a muri din aceasta cauza. „Aproape 60 de milioane de oameni iau aspirina in mod curent pentru a-si reduce riscul de atac de cord sau moarte, insa metoda nu functioneaza pentru toti”, spune Rochelle Long, oficial american in domeniul sanatatii.

Infarctul miocardic sau infarctul miocardic acut, denumit frecvent și atac de cord, reprezinta intreruperea fluxului sangvin la nivelul unei portiuni a cordului, ce determină moartea celulelor miocardice. Medicii spun ca cel mai frecvent se produce prin obstrucția unei artere coronare in urma rupturii unei placi de aterom, care este un depozit de lipide si celule albe la nivelul peretelui arterial.

Ischemia sau diminuarea fluxului sangvin si hipoxia rezultate, netratate in timp util, duc la moartea muschiului inimii sau miocardului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Infarctul – o noua cale de prevenire

Lasă un răspuns