Starea buzelor tale – un semnal de alarma0 Comments

Publicat in:
Etichete: buze, candidoza, cardiac, organism, semnale, simptome, temperaturi scazute

Buzele reprezinta o parte importanta a corpului uman, care ne poate furniza date esentiale despre starea de sanatate a organismului in viitorul apropiat. Specialistii sustin ca e normal ca buzele sa se usuce atunci cand temperaturile sunt scazute sau sa se deshidrateze in perioada verii. Pe de alta parte, daca vor fi expuse in mod indelungat la frig, racoarea le poate da o culoare vinetie.

In aceasta situatie, este bine sa descoperim cateva cai prin care sa ne incalzim, pentru ca suntem in pericol de hipotermie. In cazul in care paloarea, aspectul vinetiu sau uscaciunea buzelor se mentine insa si cand stam in casa, la caldura, ar trebui sa luam in calcul o eventuala problema de sanatate.

Boli in functie de buze

Boli in functie de buze

Iata cateva probleme semnalate de felul in care arata buzele.

Buzele de culoare vinetie

De exemplu, medicii ne atrag atentia ca buzele de culoare vinetie, cu aspect cianotic, arata un aport diminuat de oxigen, iar acesta poate fi cauzat fie de o afectiune pulmonara, cum ar fi astmul sau boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC), fie de o problema cardiaca.

Buzele rosii

In plus, buzele foarte rosii pot reprezenta un adevarat semn de hipertensiune arteriala. In medicina din China, rosul buzelor este pus si pe seama unei infectii in organism sau a unei boli cardiace.

Buzele inflamate

Pe de alta parte buzele inflamate, umflate si de un rosu intens pot reprezenta manifestarea unei alergii cauzate de rujul pe care-l folosesti sau alimentele pe care le consumi: alunele, capsunele sau ouale.

Buzele albicioase

Medicii mai avertizeaza ca buzele albicioase reprezinta un semn destul de clar de prezenta al anemiei, iar se stie ca aceasta afectiune poate provoca si crapaturi la colturile buzelor. Potrivit Health24.com, afectiunea este cauzata de diminuarea nivelului de hemoglobina din circulatia sangvina. Hemoglobina transporta oxigenul de la plamani la tesuturi. In majoritatea cazurilor, anemia este cauzata de nivelul scazut de fier in organism.

Buze cu pete albe

Sursa citata mai arata ca buzele cu pete albe semnaleaza prezenta candidozei bucale, o infectie fungica ce poate sa apara dupa administrarea unor antibiotice sau pe fondul unei imunitati scazute. Candidoza afecteaza nu doar buzele, ci si mucoasa cavitatii bucale, care este albicioasa, precum si limba, pe care exista depuneri albe. Candidoza bucala poate, de asemenea, sa usuce excesiv buzele.

Medicii mai anunta ca daca veti avea parte mult timp de buze uscate, acest semn poate indica, pe langa anemie si candidoza, o suferinta numita sindromul Sjogren.

Specialistii vorbesc despre faptul este o boala autoimuna care provoaca uscarea mucoasei bucale, dar si a ochilor si a altor mucoase.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Starea buzelor tale – un semnal de alarma

Lasă un răspuns