De ce este importanta colonoscopia0 Comments

Publicat in:
Etichete:boala, bolnavi, cancer, colonoscopie, conditii, dureri, germania, institut

Problemele colonului sunt destul de grave pentru sanatatea umana, insa multe persoane care au apelat la colonoscopie considera ca aceasta investigatie i-a scapat de la moarte. Savantii din SUA au efectuat o cercetare, care pune la dispozitie dovezi clare ca investigatia poate scadea riscul de deces din cauza cancerului de colon.

Acest studiul, citat de BBC, arata faptul ca descoperirea din timp a celulelor precanceroase si indepartarea lor poate majora mult sansele de supravietuire ale pacientului.

Colonoscopia

Colonoscopia

Expertii spun ca de multa vreme exista acest beneficiu adus populatiei cu risc de a dezvolta cancer de colon. Savantii considera ca sunt corecte presupunerile oncologilor, dupa ce au descoperit dovezi clare in acest sens, asa ca prin descoperirea si indepartarea la timp a polipilor se pot salva foarte multe vieti.

De exemplu, Institutul American de Cancer care este specializat in lupta impotriva cancerului a solicitat un studiu in acest domeniu.

La cercetari au luat parte circa 2.602 de pacienti, care au efectuat colonoscopie, iar ca urmare a investigatiilor au fost observate celule precanceroase care au fost indepartate la timp. In cadrul acestui studiu realizat in SUA, sanatatea umana a fost supravegheata pentru circa 15 ani.

In timpul colonoscopiei, se poate opta pentru anestezie, pentru a se putea diminua durerile bolnavilor

Rezultatele indica faptul ca riscul de deces din cauza cancerului de colon s-a diminuat cu 53%, adica doar 12 pacienti au murit in decursul celor 15 ani, din cei 25 cati au estimat cercetatorii.

O cercetare care a fost realizata in 2013 in Germania analizand cazuistica din ultimii 10 ani indica faptul ca folosirea sistematica a colonoscopiei a diminuat cu 77% riscul aparitiei cancerului colo-rectal.

Totusi, in Statele Unite, tara unde colonoscopia reprezinta o investigatie curenta, se apreciaza ca 30% dintre americanii cu varsta peste 50 de ani nu au facut niciodata acest test, din diferite considerente, cu toate ca numai 20% dintre ei nu isi puteau permite acest lucru din punct de vedere financiar.

Pe de alta parte, situatia este cu mult mai grava in Roamnia, tara unde majoritatea oamenilor refuza sau evita examinarea in scop preventiv, recurgand la ea doar in conditii de necesitate, daca apar simptome clinice.

In lumea medicala, colonoscopia reprezinta un standard in screening-ul cancerului colorectal sau CCR. BBC arata ca aceasta investigatie medicala se poate realiza cu ajutorul unui tub subtire, flexibil, dotat cu o camera de filmat minuscula, care il ghideaza prin intestinul gros si care poate descoperi micile formatiuni crescute pe tesutul intestinului.

Dupa aceea, medicii specialisti verifica daca acesea sunt de tip beningn sau malign. Pe de alta parte, in timpul colonoscopiei, se poate opta pentru anestezie, pentru a se putea diminua durerile si teama bolnavilor.

Colonoscopia este negativa in cazul in care nu se desco­pera nici un fel de anomalie locala.
Medicii spun ca leziunile care pot fi depistate pot sa fie zone de inflamatie, hemoroizi, zone cu hemora­gii, tumori maligne, polipi sau alte formatiuni precanceroase.

Polipii reprezinta niste excrescente ale mucoasei colonului frecvent intalnite. Specialistii sustin ca circa un sfert dintre barbati si 15% dintre femei cu varsta peste 50 de ani prezinta astfel de formatiuni. Polipii sunt benigni, inofensivi, nefiind insotiti de simptome clinice decat daca ajung la dimensiuni mari si determina tulburari de tranzit intestinal sau dureri abdominale.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 66.84 RONHennaplus long lasting colour dark brown 3 cutie hennaplus


Hennaplus long lasting colour dark brown 3

•    Îngrijire superioară și formula de stralucire.
•    Ultra ușoară, permanentă de culoare de sistem.
•    Durează până la 3 luni.
•    Cu extracte organice certificate de protecție și îngrijire.
•    Conferă o culoare de lungă durată și atent.
•    Ingrediente organice certificate: Imbogatita cu extracte organice certificate 9. Oferă parului tau unic condiționat, vitalitate și strălucire. Protejează structura firului de păr în timp ce de colorat.
•    Unic de protecție UV păr: Protejează părul și culoarea parului, previne decolorarea. Dă rezultate de lungă durată și menține bogăția de culori.
•    O acoperire de 100% gri: Oferă o acoperire frumos, eficient și chiar gri.
•    Cerftified ecologică Extractul de semințe de floarea-soarelui protejeaza structura firului de păr și de culoare împotriva spălând.
•     Include
•    Panthenol
Vitamina C
floarea-soarelui extract
extract de floare de Matricaria
Ceai verde extract de frunze de
lamaie extract de frunze de Balsam
Hamei extract de
extract de frunze de Rooibos
radacina de ginseng extract de
extract de frunze de Senna
rozmarin extract de frunze
•     Conținut cutie
•    Lungă durată Culoare Cream - 40ml tub de
lungă durată Culoare Activator - 40ml flacon
prospect manual de
unica folosinta manusi
Fix Culoare Lasă-in Conditioner - 20ml plic [...] 

Link-uri Sponsorizate

De ce este importanta colonoscopia

Lasă un răspuns