Dieta Tokyo-Paris si principiile sale nipone0 Comments

Publicat in:
Etichete: apa, ceai verde, cura, cura de slabit, cure de slabire, dieta, dieta tokio-paris, diete, hidratare, japonia, mic dejun, nutritie, peste, pranz, principii

Dieta Tokyo-Paris este una dintre cele mai folosite diete de slabit din lume. Cura de slabit Tokio-Paris a fost elaborata de nutritionistul Sophie Ortega, profesor de Dietetica, nutritie clinica si terapeutica la Universitatea Paris VII si la Universitatea din Montpelier.

Regimul lui Sophie Ortega a fost publicat in „La Méthode minceur Tokyo-Paris” si cuprinde doua etape: faza Starter, cea de inceput a dietei si faza Zen, de fixare a greutatii castigate in prima etapa.

Dieta Tokio-Paris

Dieta Tokio-Paris

Dieta Tokio-Paris: faza Starter

In faza Starter, trebuie sa iti stabilesti de la bun inceput o tinta referitoare la cat vrei sa slabesti. In aceasta faza, hrana ta zilnica nu trebuie sa depaseasca 1400 kcal pe zi.

In aceasta faza, micul dejun trebuie sa-ti aduca cel putin 30% din energia necesara unei zile, asa ca se va axa pe proteine. Expertul recomanda alimente cu aport caloric mediu sau ridicat, apa, ceai, cafea, grasimi de arahide sau din nuci, un fruct dulce, 60 g cereale sau amidon si 60-80 g proteine din sunca, somon, oua.

Pentru masa de pranz si cina, aportul de calorii al celorlalte doua mese este necesar sa fie mai mic – maxim 450 kcal, fiecare. Se vor manca alimente ca o bautura – apa, ceai, cafea, suc de fructe, legume, un desert, un produs care contine konjac si proteine, carne slaba sau peste – 120-150 g.

In cazul in care la final de faza Starter inca nu ti-ai atins tinta si mai ai de dat jos kilograme, atunci urmeaza 3 zile faza Zen. Apoi, va fi necesar sa fie reluata faza Starter pentru alte 18 zile.

Dieta Tokio-Paris: faza Zen

Ce se intampla cu corpul tau in etapa Zen?

In etapa Zen, se va stabiliza greutatea pe care ai castigat-o in etapa Starter, asa ca aportul caloric trebuie sa urce la 1700 kcal, zilnic.

Pentru micul dejun, in faza Zen, se recomanda ca acesta sa fie identic cu cel din faza Starter, insa la pranz vor fi adaugate circa 200 kcal. Se va consuma un fi produs pe baza de konjac, insa nu vor fi consumate alte produse care contin amidon.

Potrivit Health24.com, un principiu al dietei Tokyo-Paris se inspira din regimul de hrana al japonezilor, respectiv sa nu te alimenezi niciodata pana simti ca te-ai saturat. Ortega spune ca este necesar sa acoperi numai 80% din necesar. Atitudinea, denumita in limba japoneza Hara Hachi, este o modalitate de a optimiza confortul digestiv.

Va trebui sa iti umpli stomacul, insa aportul caloric va fi mai mic, mai ales ca aceste alimentele cu densitate calorica mica sunt cele care aduc microelementele esentiale pentru buna functionare a corpului.

„Konjacul” este un tubercul al carui gust si aspect se apropie de cel al cartofului, insa acesta poate sa si inhibe nevoia de dulce.

Se va lasa la fiert pentru circa 3 minute in apa, dupa care se scoate, se scurge si se incorporeaza in orice mancare, de la salate la sosuri de rosii. Mai sunt recomandate alimente precum soia, sub forma de seminte sau de lapte de soia. In plus, sunt utile legumele cu frunze verzi, salate, spanac, macris care de asemenea pot fi mancate crude sau preparate 2-3 minute la wok.

Ortega mai spune ca este bine sa folositi condimente ca si japonezii. „In Japonia, ierburile si condimentele sunt folosite din abundenta”, spune dr. Sophie Ortega, care recomanda folosirea acestor ingrediente si in dieta Tokyo-Paris.

Acestea au efecte anti-aging si contin o multime de alti micro-nutrienti care te imunizeaza in fata bolilor. Daca vei pune multe condimente si ierburi aromate in mancare, veoi ajunge sa diminuezi cantitatea de sare din organismul tau. Se pot folosi, la fel ca si in Japonia, ghimbirul, curcuma, usturoiul, ceapa, pudra de coaja de citrice si scortisoara, sofran, tarhon, patrunjel si busuioc.

Alta recomandare vizeaza folosirea unor uleiuri vegetale „bune”, bogate in omega 3, cum ar fi cel de rapita, din care se pot folosi 2 linguri pe zi, in salate.

Mancati cat mai mult peste!

Se poate consuma si carne de peste, crustacee sau fructe de mare. Este recomandat sa se manance „carne din mare”, in loc de carne rosie!

Pestele si crustaceele contine uleiuri esentiale, necesare pentru functionarea creierului si consolidarea membranelor celulalre, avand de asemenea actiune anti-inflamatoare. Tot aceste alimente sunt surse bune de proteine, de magneziu si de iod.

Puteti manca somon, ton, macrou, sardine, chefal, cod, merluciu si pastrav. Si tot din mare se recomanda sa intre in meniu algele.

Sophie Ortega nu considera insa ca trebuie renuntat la carne, deoarece este o sursa de proteine si fier, trebuie insa consumata cu moderatie, mai degraba la pranz, decat seara. Mancati carne de pui de curte, de curcan sau de bibilica, de iepure. Trebuie sa va hidratati bine si sa consumati cel putin 2 litri de lichide pe zi, respectiv doua cesti pe zi de apa minerala carbogazoasa, 4 pahare cu apa bogata in calciu si in magneziu si 2-3 pahare cu apa.

Nutritionistul mai recomanda ceaiul verde, care este atat energizant, cat si relaxant fizic si la nivel mental, mai ales ca el contine flavonoide, antioxidanti care iti protejeaza organismul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta Tokyo-Paris si principiile sale nipone

Lasă un răspuns