Cea mai buna dieta in perioada examenelor0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, colesterol, dieta, energie, examene, metabolism, mic dejun

Pentru tinerii studenti urmeaza perioada examenelor, asa ca este foarte important cum se hranesc, cu ce fel de alimente si cum se odihnesc.In cazul in care vei manca alimentele care trebuie, vei putea stimula creierul astfel incat sa obtii notele pe care ti le doresti.

Nutritia corespunzatoare si somnul suficient reprezinta cei mai importanti factori care favorizeaza acumularea de energie necesara procesului de studiu.

Expertii sustin ca tensiunea nervoasa se amplifica atunci cand se lucreaza dupa doar trei ore de somn, cand alimentele cu mult zahar, grasime si sare inseamna principala sursa de alimentatie.

Dieta in perioada examenelor

Dieta in perioada examenelor

Corpul are nevoie de ceva timp sa poata asimila anumite alimente, asa ca un mic dejun nutritiv, urmat de mese echilibrate pot sustine stresul psihic. In plus, trebuie sa va odihniti bine, insa somnul linistit este influentat de tipul de alimente consumat si de aceea este bine sa fie evitata ingerarea de alimente care ingreuneaza digestia.

Printre alimente se afla cateva care stimuleaza creierul, dar si anumite alimente care impiedica performanta. Exista o serie de alimente care pot imbunatati, prin consumarea lor, functiile creierului, precum o dieta bogata in acizi grasi esentiali omega 3, care poate sa mentina vasele de sange de la nivel cerebral libere.

Acest lucru se poate realiza foarte simplu, consumand peste, de doua – trei ori pe saptamana.

In plus, exista si anumite alimente care pot sa inhibe activitatea cerebrala. De pilda, alcoolul si alimentele cu indice glicemic foarte mare reprezinta asemenea exemple, care pot cauza modificari ale nivelului glicemiei, cu impact major asupra comportamentului.

Alimente care stimuleaza activitatea cerebrala

Printre alimentele care stimuleaza activitatea cerebrala se afla avocado, banana, drojdia de bere, broccoli, pepenele galben, ouale, carnea de pui, pestele, semintele de in, germenii de grau, portocala, orezul brun, legumele, soia sau kefirul.

Se recomanda o dieta care contine orez brun sau paste integrale, deoarece sedigera usor si elibereaza lent energie!

Se recomanda sa se consume orez, paste, cereale integrale si fructe dulci de sezon, deoarece aceste alimente sunt o buna sursa de energie si au un efect calmant asupra sistemului nervos si ajuta la mentinerea claritatii mentale. Care2.com scrie ca aceste alimente contin triptofan, un aminoacid care ajuta sinteza serotoninei, o substanta care stimuleaza relaxarea nervoasa.

O dieta care contine orez brun sau paste integrale este recomandata, deoarece acestea se digera usor si elibereaza lent energie. Aceasta furnizeaza creierului glucoza necesara pentru performanta cognitiva. Expertii sustin ca alimentele preferate ale creierului sunt carbohidratii complecsi.

Ele au o molecula formata dintr-un numar mare de atomi, motiv pentru care digestia lor la nivel intestinal dureaza mai mult si astfel energia se elibereaza treptat, organismul fiind aprovizionat constant cu nutrienti. O astfel de cina care sa aiba multe efecte pozitive, care poate fi consumata inainte de examen, trebuie sa contina legume verzi, proaspete, gatite la abur, carne de curcan, peste alb si branza proaspata.

Efecte calmante au si salata, ridichea rosie, ceapa si usturoiul , leguma recunoscuta pentru proprietatile sale sedative.

Alimente de evitat in perioada examenelor

Nutritionistii spun ca substantele care trebuie cat mai putin consumate sau chiar eliminate, pentru o buna sanatate a mintii, sunt alcoolul, aditivii alimentari artificiali, indulcitorii artificiali, extractele de cola sau grasimile hidrogenate.

Aceste alimente este necesar sa fie evitate deoarece, de exemplu, alcoolul distruge efectiv celula nervoasa, nicotina cauzeaza constrictia capilarelor si poate limita fluxul sanguin la nivel cerebral, iar grasimile hidrogenate cauzeaza in timp cresteri ale nivelului de colesterol nociv LDL.

In plus, aditivii artificiali au efecte negative, in special asupra dezvoltarii copiilor, iar zaharul rafinat si carbohidratii simpli dezechilibreaza metabolismul corpului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cea mai buna dieta in perioada examenelor

Lasă un răspuns