Beneficiile bulgurulului pentru dieta ta zilnica0 Comments

Publicat in:
Etichete: amestec, bulgur, constipatie, cuscus, dieta, fibre, fiert, grame, gust, natural, nutritie

Printre alimentele care pot face adevarate minuni pentru dieta ta zilnica se afla si bulgurul. Nutritionistii citati de portalul Health24.com sustin ca bulgurul reprezinta un compus din boabe de grau integral pisate, vandute de cele mai multe ori prefierte.

Bulgur

Bulgur

Trebuie spus ca bulgurul inseamna o sursa foarte buna de proteine pentru orice organism suprasolicitat, continand numeroase vegetale, fibre si glucide complexe cu un efect remineralizant, eficient pentru tranzit. Expertii vorbesc despre faptul ca acest ingredient se poate regasi des in bucataria araba, mai ales in celebrele salatele arabesti numite tabbouleh.

Cu toate acestea, el poate sa fie utilizat pentru multe alte preparate culinare, cum ar fi ardeii umpluti, sarmalele, supele sau pilaful. Nutritionistii spun ca bulgurul reprezinta de fapt un derivat al graului care contine o mare parte din invelisul celulozic, avand in el multe fibre, minerale si proteine.

Un consum de cereale integrale cu indice glicemic scazut prezinta beneficii reale pentru sanatate, anunta sursa citata.

Pe de alta parte, prezenta de fibre si de micronutrienti protectori isi aduce o contributie importanta si ea la prevenirea afectiunilor cancerigene. Acest amestec contine multe fibre, care sunt capabile sa majoreze in mod natural viteza tranzitului si poseda un impact pozitiv asupra cancerului digestiv.

Ca si gust, bulgurul este similar cu orezul sau cuscusul!

Ce contine bulgurul

In urma unor cercetari realizate la Universitatea din Shanghai, China, s-a demonstrat ca bulgurul este un excelent furnizor de carbohidrati complecsi, circa 18,5 g la suta de grame de bulgur fiert, care contribuie la ameliorarea satietatii si la reglarea naturala a greutatii, fibre circa 4,5 g la suta de grame, care sunt implicate in prevenirea constipatiei.

In plus, acest amestec mai contine minerale esentiale a caror concentratie este de trei ori mai mare decat in paste sau in orezul alb si care asigura functionarea optima a organismului, dar si vitaminele B6 si B9, care detin un rol decisiv in metabolizarea alimentelor in energie si care previn scaderea nivelului de homocisteina, un aminoacid care protejeaza vasele de sange.

Ca si gust, bulgurul este similar cu orezul sau cuscusul si este foarte usor de preparat, mai ales daca il cumparati prefiert. Va trebui sa il puneti la fiert timp de 10 minute, apoi sa-l scurgeti. Acest amestec este foarte util in combinatie cu legumele sotate sau poate fi adaugat in salate.

Expertii in domeniul nutritional spun ca bulgurul poate fi ingredient principal intr-o placinta delicioasa cu ou, zarzavat si ceapa tocata. Bulgurul contine o parte din invelisurile externe ale bobului, fiind de preferat sa il alegeti pe cel care provine dintr-o cultura biologica, pentru a putea sa limitati prezenta unor reziduuri de pesticide.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile bulgurulului pentru dieta ta zilnica

Lasă un răspuns