Ce rol au in dieta unei femei substantele denumite lignani, care diminueaza nivelul de estrogen?0 Comments

Publicat in:
Etichete: diete, estrogen, experti, femei, infectii, menopauza, merisoare, substante, varsta

In dieta unei femei, este foarte important aspectul echilibrului intre substantele nutritive, dar si felul in care predispozitia genetica pentru anumite afectiuni sau nasterea copiilor poate influenta starea acesteia de sanatate.

De pilda, la o anumita varsta, intrarea la menopauza necesita o alimentatie corespunzatoare. Imediat dupa varsta de 30 de ani, femeile trebuie sa fie mai atente cu dieta, asa ca vor trebui sa consume alimente care sa le asigure aportul nutritiv si energetic.

Expertii recomanda cateva alimente care trebuie incluse in dieta oricarei femei trecute de 30 de ani.

Alimente dupa 30 de ani

Alimente dupa 30 de ani

Alimente pentru femei dupa 30 de ani

Se stie faptul ca foarte multe femei se confrunta cu probleme digestive dupa 30 de ani de viata.

Potrivit specialistilor, cerealele integrale trebuie integrate in meniu, spun specialistii mai ales ca acestea au anumite calitati nutritive si inseamna o sursa bogata de fibre si vitamine din complexul B. Pe de alta parte, o femeie trebuie sa tine cont de faptul ca orezul brun, quinoa, secara, taratele sunt cele mai cunoscute exemple de cereale integrale.

Sucul de merisoare

Medicii spun ca multe reprezentante ale sexului frumos sunt mult mai predispuse infectiilor tractului urinar. In acest sens, merisoarele sau sucul de merisoare actioneaza eficient impotriva acestor bacterii.

Cateva cercetari recente au aratat ca acest fruct imbunatateste si functionarea sistemului cardiovascular.

Nucile si migdalele

Nutritionistii spun ca nucile si migdale reprezinta importante surse de grasimi monosaturate, deoarece diminueaza nivelul colesterolului, prevenind afectiunile cardiace. Care2.com arata ca acestea contin si proteine, calciu, fosfor, zinc, cupru, seleniu, acid folic, vitamina E, precum si vitamina A.

Migdalele ajuta si la absorbtia calciului, un alt mineral esential pentru sanatatea femeilor.

Lintea si semintele de in

Pentru o femeie, lintea reprezinta un adevarat aliment minune si nu doar pentru femei.

Leguma mentionata contine multi lignani, substante care reduc nivelul de estrogeni si de radicali liberi, prezentand efecte benefice asupra sanilor si a sistemului osos.

Specialistii sunt de parere ca lintea si semintele de in sunt doua dintre cele mai importante surse de lignani. Studiile au demonstrat ca lintea previne si cancerul de colon sau afectiunile cardiovasculare. Magneziul continut de linte amelioreaza considerabil simptomele suparatoare ale menopauzei.

Iaurtul

Una dintre cele mai frecvente afectiuni care fac probleme mari femeilor este si osteoporoza. Tocmai de aceea, aportul de calciu, atat din suplimentele alimentare, cat si din natura, este foarte important. Expertii spun ca iaurtul ar putea fi solutia ideala, daca ne gandim ca, pe langa calciu, el mai contine si potasiu, proteine, magneziu sau vitamina B12.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce rol au in dieta unei femei substantele denumite lignani, care diminueaza nivelul de estrogen?

Lasă un răspuns