Cum poti evita problemele cardiovasculare0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, bautura, cardiovasculare, control, dieta, greutate, inima, obezitate, preventie, sange, studii, varsta

Organizatia Mondiala a Sanatatii arata faptul ca peste 17 milioane de oameni isi pierd viata in fiecare an ca urmare a afectiunilor cardiovasculare. Expertii OMS arata ca in anul 2030 numarul deceselor din aceasta cauza va fi de peste 23 de milioane.

Medicii atrag atentia ca o simpla schimbare a stilului de viata si a obiceiurilor alimentare iti pot asigura vitalitatea de care ai nevoie. Daca vei lasa, de pilda, sa iti scape de sub control ostilitatea si depresia si esti tot mai nervos, mai stresat, solicita cat mai rapid sfatul medicului. Potrivit Health24.com, acesti factori vor contribui din plin la slabirea inimii, iar daca vei ajunge sa te interiorizezi mai mult din pricina lor, cu atat mai mare va fi riscul.

Afectiuni cardio-vasculare preventie

Afectiuni cardio-vasculare preventie

Sforaitul

Cu toate ca pare a fi o problema minora, sforaitul iti poate aduce mari neplaceri si anume apneea in somn, care poate cauza la un moment dat oprirea respiratiei in timpul somnului.

In toata lumea, circa 30% dintre toti barbatii sufera de apnee in somn, asa ca nu ar fi indicat sa ignori aceasta problema, ea fiind o sursa de risc majora in ceea ce priveste atacul de cord.

Placa bacteriana

Daca nu utilizezi ata dentara, este posibil ca placa bacteriana din gura sa majoreze riscul unor inflamatii in corp. Inflamatiile reprezinta o sursa de risc la ateroscleroza, asa ca in cazul in care ai grija de gingii este foarte posibil protejezi si vasele de sange.

In cazul in care esti mai singuratic si nu iti place sa socializezi, poti avea probleme depresive si chiar cardiovasculare.

Avem nevoie de momente in care vrem sa fim singuri, insa nu prelungi acest moment la nesfarsit, mai ales ca vei gasi resurse adevarate in relatiile cu prietenii, rudele si oamenii pe care ii placi.

Suprasolicitarea inimii

Multi oameni au tendinta de a lua viata pe principiul „totul sau nimic”. Dupa varsta de 40 de ani, unele persoane realizeaza importanta stilului de viata sanatos si ajung sa lucreze la sala atat de mult incat isi suprasolicita inima.

Potrivit medicilor, sportul si miscarea trebuie facute regulat, lent, pe o perioada mai lunga de timp si nu intens, intr-un timp cat mai scurt.

Excesul de bauturi

Pe de alta parte, excesul de bauturi prezinta un risc major de crestere a tensiunii arteriale, a nivelului de grasimi din sange si, in final, duce la atacul de cord. In cazul in care vrei sa consumi alcool si esti barbat, este bine sa nu bei mai mult de doua pahare de alcool pe zi, iar daca esti femeie, opreste-te la un singur pahar.

Obezitatea

Un alt factor cauzator al afectiunilor cardiace este obezitatea. De pilda, in SUA, circa 7 din 10 dintre barbati si 64% dintre femei sunt supraponderali.Va trebui sa mananci mai putin, sa eviti portiile supraincarcate si sa inlocuiesti bauturile dulci cu apa.

Tensiunea si colesterolul

Nu uita sa mai mergi si pe la medic, iar in cazul in care ai parte de o tensiune si colesterol de valoare mare, daca ai diabet, esti supraponderal sau fumezi, atunci intri in categoriile cu risc crescut, asa ca nu uita sa iti mai faci si o programare pentru niste analize.

Nu manca multa carne rosie! Aceasta are multe grasimi saturate, iar cercetarile indica faptul ca alimentele procesate majoreaza riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare. Tine cont si fa in asa fel incat numai 10% din dieta ta zilnica sa fie de origine animala.

Fumatul

Fumatul are efecte devastatoare asupra inimii tale si favorizeaza producerea cheagurilor de sange!

Daca fumezi, tine cont ca fumatul are efecte devastatoare asupra inimii tale si favorizeaza producerea cheagurilor de sange. Astfel, sangele nu mai ajunge la inima si contribuie si la blocarea arterelor. Trebuie sa stii ca peste 46.000 de fumatori pasivi mor in fiecare an din cauza problemelor de inima.

Urmarea, cu strictete, a tratamentului medicamentos

Daca urmezi un tratament medical, tine cont ca este usor sa uiti ca trebuie sa continui tratamentul medicamentos, mai ales daca te simti bine. Presiunea ridicata a sangelui poate face probleme deoarece nu este nici un simptom care sa te anunte ca ai probleme. Si chiar daca te simti bine acesta nu este un motiv pentru care sa renunti la medicamente.

Consumul de legume si fructe

Daca nu iti place sa mananci fructe si legume, s-ar putea ca inima ta sa aiba de suferit! Nutritionistii sustin ca este bine ca 50% din meniul tau sa fie compus din legume si fructe pentru a fi sanatosi si cu un nivel de energie ridicat. Cercetarile arata ca cei care mananca mai mult de 5 fructe si legume zilnic prezinta cu 20% mai putine riscuri de a dezvolta boli de inima fata de ceilati.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti evita problemele cardiovasculare

Lasă un răspuns