Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 19, 2015

Vitamina F te ajuta in mentinerea greutatii. Afla cum anume si ce trebuie sa faci

Publicat pe 19 iun. 2015 at 1:03am

Una dintre vitaminele importante pentru buna functionare a corpului uman este vitamina F. Expertii spun despre aceasta vitamina ca reprezinta o grupare de acizi grasi mono si polinesaturati, care se gasesc in componenta uleiurilor vegetale: acid linoleic, acid linolenic si acid arahidonic.

Acesti acizi nu au capacitatea de a fi sintetizati in organism, fiind obtinuti din unele produse alimentare.

Sunt liposolubili, foarte usor oxidabili si activi numai in prezenta vitaminelor B6 si E. Pe langa nomenclatura alfabetica (F), aceste vitamine se mai pot gasi in functie de criteriul la care se apeleaza, sub denumirea de: vitamine…

Cum te protejezi in perioadele caniculare. Atentie!

Publicat pe 19 iun. 2015 at 1:01am

In situatia unor zile cu temperaturi ridicate, caniculare, este foarte importamt sa va hidratati si sa urmati recomandarile medicilor de a evita expunerea prelungita la soare.

In intervalele de timp caniculare este bine sa consumati zilnic cel putin 2-3 litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete.

Hidratarea – Cat si cand

Este bine sa consumati un pahar de apa la fiecare 15 – 20 de minute, spun specialistii. Medicii sustin ca este indicat sa consumati zilnic cat mai multe fructe si legume proaspete…