Etapele prin care pastrezi constanta valoarea glicemiei tale0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, corp, diabet, etape, experti, glicemie, insulina, mic dejun, studiu

Pentru a avea un corp cat mai sanatos este bine ca dulciurile sa fie evitate pe cat posibil, deoarece acestea sunt produse cu indice glicemic mare.

Potrivit nutritionistilor citati de portalul Care2.com, un nivel mare de zahar prezent in sange poate forta pancreasul sa secrete mai multa insulina. Expertii ne atrag atentia ca aceasta asociere este destul de nociva, mai ales ca ea poate cauza afectiuni precum diabet, obezitate si boli cardiovasculare.

Iata cateva etape pentru a tine glicemia sub control…

Mentinerea glicemiei

Mentinerea glicemiei

Mentinerea glicemiei – Evita amidonul

Trebuie sa eviti amidonul din orez si cartofi, deoarece acesta poate majora valoarea glicemiei mai mult decat zaharul sau bomboanele. Orezul nu este de un singur tip, asa ca te poti orienta catre orez basmati, brun, dar si paste brune, deoarece au un indice glicemic mai mic. Trebuie sa mananci leguminoase, deoarece acestea se digera incet, provocand cresteri lente, treptate ale glicemiei: fasole, naut, linte, soia si arahide.

Mentinerea glicemiei – Mareste consumul de legume si nuci

Incearca sa mananci legume si nuci. De pilda, morcovii, rosiile, ceapa, castravetii, salata verde, broccoli, avocado si nucile sunt alimente care nu influenteaza mult glicemia.

Expertii din cadrul catedrei de nutritie de la University of Sidney, Australia spun ca de pilda, carnea nu creste glicemia, insa grasimea ei favorizeaza rezistenta la insulina. Este foarte important sa limitam atat consumul de grasimi, cat si pe cel de alimente cu indice glicemic ridicat, cu toate ca aceasta carne slaba este nutritiva.

Mentinerea glicemiei – Consuma cat mai putine cereale procesate, foietaje si dulciuri

Este bine sa mananci cat mai putine cerealele procesate, foietaje si dulciuri procesate, deoarece acestea au un indice glicemic ridicat.

Trebuie spus ca multe cereale pentru micul dejun si painea, atat alba, cat si integrala, facuta din faina fin prelucrata, au indici glicemici mai mari decat zaharul, care are indicele glicemic 60-65.

Specialistii considera ca sub valoarea de 55 vorbim despre un indice glicemic scazut, iar peste 70 vorbim despre un indice glicemic ridicat. Cercetarile mai arata faptul ca adaugarea a patru lingurite de otet intr-un sos pentru salata poate sa reduca indicele glicemic mediu al mesei cu circa o treime. Este recomandat sa mancam o salata cu adaos de otet sau zeama de lamaie la felurile de mancare cu indice glicemic ridicat. De asemenea, este bine sa mananci des, dar in cantitati mici, ca sa iti poti mentine glicemia la o valoare constanta.

Mentinerea glicemiei – Carbohidrati cu proteine pentru micul dejun

Potrivit nutritionistilor, glucoza se diminueaza peste noapte, de aceea trebuie refacuta. Trebuie spus ca si capacitatea de invatare are de suferit in cazul in care nu va hraniti creierul la trezire. Potrivit specialistilor, se recomanda o combinatie de carbohidrati cu proteine pentru micul dejun, ca de pilda cereale cu lapte.

Mai trebuie sa stii ca acidul alfa-lipoic poate sa diminueze glicemia, iar o doza recomandata pentru persoanele sanatoase este de 50 pana la 60 mg in fiecare zi.

In cazul persoanelor care sufera de diabet se recomanda circa 300 pana la 600 mg zilnic. Potrivit specialistilor de la Departamentul American al Agriculturii, cromul are tendinta sa normalizeze valoarea glicemiei, majorand-o daca e joasa si coborand-o daca este prea mare. De aceea, in cazul in care o persoana este diabetica, poate lua in fiecare zi pana la 1000 de micrograme crom, insa daca esti sanatos nu trebuie sa depasesti doza de 200 micrograme pe zi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Etapele prin care pastrezi constanta valoarea glicemiei tale

Lasă un răspuns