Beneficiile kineziterapiei0 Comments

Publicat in:
Etichete:activa, beneficii, boli, hipertensiune, kineziterapie, miscare, muschi, pasiva, tendoane, Tratament

Kineziterapia se numara printre disciplinele care utilizeaza miscarea pentru scopuri terapeutice. Kineziterapia este o disciplina care consta in realizarea unei actiuni fizice asupra muschilor si a tendoanelor pentru a ameliora sau a restaura functiile motorii.

Kineziterapia pasiva

Kineziterapia utilizeaza un larg evantai de tehnici care pot fi regrupate in mai multe domenii largi. Printre acestea se afla kineziterapia pasiva, care cu­prinde tehnici manuale si instrumentale, care au rolul de a te ajuta sa fii mai energic si mai sanatos.

Kineziterapiei

Kineziterapiei

Prin masaj, tractiuni sau intinderea mus­chilor si a tendoanelor, aceasta tehnica poate mobiliza tesuturi, articulatii si muschi pentru a le reface elasticitatea si mobilitatea, ca sa poata lupta impotriva con­tracturilor, retractiilor sau deformatiilor.

Kineziterapia activa

Kineziterapia activa are ca scop tonifierea muschilor, iar asta se realizeaza prin diferite tehnici, printre care lucrul in piscina sau cu diferite greutati. Sursa citata anunta ca aceasta tehnica, dar usor diferita, kineziterapia respiratorie regrupeaza un ansamblu de tehnici, printre care cele de dezobstructie, destinate a impie­dica acumularea de secretii in bronhii.

Prin efectuarea unor tehnici de gimnastica respira­torie se incearca ameliorarea ritmu­lui si calitatii inspiratiilor si expi­ratiilor, iar terapeutul il invata pe pacient sa realizeze o respiratie ampla si lenta, prin intermediul unor miscari toracice care sa fie executate cat mai corect.

In cazul bolilor cardiovasculare, kineziterapia este utila deoarece intretine un bun tonus vascular!

Expertii afirma ca multe dintre afectiunile actuale pot beneficia de un tratament kineziterapeutic.

De pilda, afectiunile locomotorii se pot trata prin kineziterapia sau gimnastica medicala pentru refacerea si readaptarea functionala a organului de locomotie, lezat.

In plus, multe dintre bolile ortopedice posttraumatice ocupa un loc foarte important pentru kine­ziterapie. Aceasta tehnice se recomanda si pentru trataarea unor boli respiratorii, mai ales pentru cele pulmonare cronice, care suntde obicei insotite sau nu si de o insuficienta ventilatorie.

Prin aceasta tehnica se procedeaza la refacerea elasticitatii pulmonare, asa incat sa se poata realiza o cat mai buna oxigenare a sangelui. Tehnica kineziterapiei trateaza si afectiunile digestive si de nutritie, asa ca isi propune tonifierea centurii abdominale.

Pentru bolile cardiovasculare, kineziterapia este foarte utila deoarece intretine un bun tonus vascular si, prin acesta, o circulatie sanguina cat mai normala. Este indicata in hipertensiunea arteriala si arteritele periferice, in insuficientele coronariene cronice, in insuficientele venoase.

Pentru afectiunikle neuro-psihice, kineziterapia este foarte folositoare mai ales la bolnavii care au un segment anatomic paralizat.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 13.50 RONYong kang ceai antiadipos ginseng 30dz 2g buc yong kang


YongKang Ceai Anti-adipos cu Ginseng este un adevărat dar natural pentru sănătatea umană. Această combinaţie de plante, Ginseng cu Pu Er Tea (originar din provincia Yunnan China din anul 780 î.Hr), este utilizată cu succes în medicina tradiţională chineză, efectele sale fiind dovedite ştiinţific şi în medicina modernă.

Compoziţie: Fiecare plic de 2g, predozat, conţine frunze de Ceai Pu-er (ceai verde procesat) (Camellia sinensis) - 30%, frunze de patlagină (Plantago asiatica)- 30%, seminţe de Senna (Cassia obtusifolia/Cassia tora) - 25%, rădăcini  şi rizomi de Panax Ginseng- 15%.

Efecte: Supliment alimentar Adjuvant în metabolismul lipidic, arde grăsimile, determină scăderea greutătii corporale şi ameliorează efectele celulitei.
Stimulează digestia; are efect antiaterosclerotic şi de îmbunătăţire a          circulaţiei la nivelul tuturor vaselor.  Fiind bine tolerat gastric, este un adjuvant pentru digestie. Este un veritabil antioxidant şi tonic general al organismului. Detoxifică organismul de reziduurile metabolice şi ajută la neutralizarea alcoolului consumat în exces. Ajută tranzitul intestinal, îmbunătăţeşte vederea, are efect antistress,  este stimulator al imunităţii organismului.
Utilizare: Numai pentru adulţi, 2-3 căni/zi. Se pun 1-2 plicuri de ceai într-o cană, se adaugă 200 ml apă fierbinte, şi se lasă acoperită 2-3 minute pentru infuzare; se bea călduţ. Procedând în acest mod, se poate infuza acelaşi plic de încă două ori în aceeaşi zi. Atenţionări: A nu se depăşi doza de 6 plicuri pe zi. Nu se recomandă administrarea după orele 17. Nu se administreză în timpul sarcinii şi alăptării. A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată.
Conservare: A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, la temperatura camerei (15-25◦C) şi ferit de lumina directă a soarelui. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Beneficiile kineziterapiei

Lasă un răspuns