Alimente care te ajuta sa-ti mentii greutatea0 Comments

Publicat in:
Etichete: ajutor, albus de ou, alimente, ardei iute, capsaicina, dieta, diete, fructe, greutate, mentinere, ricotta

Printre alimentele care trebuie sa fie consumate in cazul in care va propuneti sa mai pierdeti din greutatea corporala sau sa va mentineti la greutatea la care ati ajuns se afla branza, migdalele, ardeii iuti si ceaiul verde. Expertii din cadrul Institutului American de Nutritie sunt de parere ca femeile care consuma in fiecare dimineata o bucatica de branza nu iau asa de mult in greutate fata de cele care nu apeleaza la acest truc.

Alimente pentru mentinerea greutatii

Alimente pentru mentinerea greutatii

Alimente pentru mentinerea greutatii: Ricotta

Nutritionistii sustin ca un aliment foarte sarac in calorii este ricotta, care contine 49 calorii si 4 g de grasimi la circa 30 g. Aceasta branza are cea mai mica cantitate de sodiu dintre toate specialitatile de branza.

Alimente pentru mentinerea greutatii: Migdale

Migdalele ar trebui sa reprezintre zilnic gustarea preferata. Conform datelor unei cercetari realizate de savantii de la Institutul International al Obezitatii, persoanele care au consumat 12 migdale in fiecare zi si-au redus masa corporala cu 18 procente, fata de celelalte, care au pierdut doar 12%.

Trebuie sa stiti ca aceste fructe contin mult acid alfa-linoleic, care sporeste metabolismul si arderea grasimilor.

Alimente pentru mentinerea greutatii: Cafeina

Despre cafeina se stie faptul ca poate creste pe moment rata metabolismului cu pana la 15%, arzand intre 15 si 25 calorii in medie. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de savantii de la Colegiul Skidmore. Acestia nu au clarificat insa daca numarul caloriilor scade mai mult cu fiecare ceasca consumata, ceea ce ar fi un adevarat cadou pentru aceia care beau mai toata ziua cafea.

Alimente pentru mentinerea greutatii: Ardeii iuti

Pe de alta parte, substanta denumita capsaicina care se gaseste in ardeii iuti te poate ajuta sa arzi pana la 100 calorii in plus pe zi. Nutritionistii considera ca acest compus poate actiona asupra receptorilor nervosi si trimite semnale de ardere a grasimii catre creier. O mancare condimentata moderat te va ajuta exact cat ai nevoie.

Alimente pentru mentinerea greutatii: Ceaiul verde

Daca va place ceaiul si in mod special cel verde, in cazul in care veti consuma 3 cesti de ceai verde pe zi, metabolismul te va mai scapa de 30 calorii in plus. Expertii sustin ca acest efect se datoreaza unui compus denumit ECGC, gasit in ceaiul verde, iar asa veti ajunge sa aveti mai ptuin cu 3 kilograme pe an.

Alimente pentru mentinerea greutatii: Ouale

Despre oua, studiile arata faptul ca aminoacizii din albusul lor ofera un bun suport pentru tonifirea muschilor fara sa adauge grasime.

Poti sa le consumi la micul dejun, combinate cu putina branza, mai ales ca in intervalul diminetii este indicat sa avem parte de alimente cu continut mai ridicat de grasimi decat de carbohidrati.

Alimente pentru mentinerea greutatii: Ciupercile Portobello

Ciupercile Portobello au in continutul lor mult cupru si acid pantotenic, care poate accelera metabolismul. Aceste ciuperic sunt bogate si in potasiu, substanta care poate ajuta la eliminarea sodiumului din corp. Daca vor fi preparate la grill, aceste ciuperci devin si delicioase si sanatoase, spun specialistii in nutritie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente care te ajuta sa-ti mentii greutatea

Lasă un răspuns