Fructele care incetinesc imbatranirea corpului uman0 Comments

Publicat in:
Etichete:corp, fructe, lista, longevitate, marea britanie, polifenoli, specialist, univeristate

Multe alimente sunt foarte utile pentru corpul uman deoarece pot sa prelungeasca viata si sa ne ofere substantele de care avem nevoie pentru a fi cat mai energici si sanatosi. Gary Williamson, expert in nutritie la Universitatea din Leeds din Marea Britanie a realizat o lista cu circa 20 de alimente care sunt considerate de neinlocuit pentru cresterea calitatii vietii.

Polifenoli

Polifenoli

Nutritionistul britanic spune ca aceste produse sunt bogate in compusi organici naturali, cunoscuti sub numele de polifenoli.

Rolul polifenolilor

Polifenolii au rolul de a contribui la imbunatatirea starii de sanatate a corpului uman, majorand rezistenta acestuia in ceea ce priveste bolile de inima, potrivit BBC. Expertul Gary Williamson a afirmat in cadrul unui interviu pentru sursa citata ca alimentele care se gasesc pe lista sa si care sunt fructe si legume, pot contribui la incetinirea procesului de imbatranire.

Acestea au rolul de a proteja celulele de deteriorarile naturale survenite odata cu trecerea timpului.

Specialistul sustine ca s-au descoperit cateva dovezi potrivit carora o dieta bazata pe polifenoli, care include acid tanic, lignina si flavonoide, poate contribui la sporirea sanselor unui individ de a atinge si chiar depasi varsta determinata genetic.

De pilda, o cercetare care a fost realizata in 2013 de savanti din Marea Britanie, SUA si Australia a aratat ca polifenolii pot proteja organismul uman contra bolilor cardiovasculare.

Alimente recomandate

Printre alimentele pe care le recomanda profesorul Williamson, se afla:

 • merele,
 • murele,
 • ceaiul negru,
 • afinele,
 • broccoli,
 • taratele,
 • ciresele,
 • cafeaua,
 • ciocolata neagra,
 • ceaiul verde,
 • rosiile cherry,
 • portocalele,
 • merisorul,
 • piersicile,
 • prunele,
 • zmeura,
 • strugurii rosii,
 • ceapa rosie,
 • spanacul si
 • capsunele.

Expertul spune ca polifenolii reprezinta una dintre cele mai importante substante care au originea in regnul vegetal. Alaturi ce vitaminele C, E si A, sunt considerati compusii care le confera fructelor si legumelor calitatile benefice pentru organismul uman.

Sinteza de polifenoli se afla in stransa legatura cu supravietuirea speciilor de plante. In functie de diversitatea chimica, indeplinesc roluri dintre cele mai variate cum ar fi: acestia pot sa intervina in lupta impotriva parazitilor si a microbilor, favorizeaza procesul de polenizare, pot incetini mecanismul de crestere a plantelor considerate ”rivale”.

Potrivit specialistului britanic, polifenolii sunt substante caracterizate de prezenta mai multor clase de fenoli, asociate cu diferite structuri mai mult sau mai putin elaborate.

Despre polifenoli, se poate spune ca pot sa ajute in terapiile de prevenire a formatiunilor tumorale, previn patologiile hepatice, ofera protectie corpului impotriva maladiilor cardiovasculare, preintampina cu succes procesele inflamatorii, isi aduc contributia la accelerarea cresterii parului.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 18.97 RONDacia plant pachet emocalm 60cpr 1+1


Dacia plant pachet emocalm 60cpr 1+1
EMOCALM este un produs natural recomandat pentru funcţionarea normală a sistemului nervos prin reducerea tensiunilor psihice, conferind o stare de linişte şi calm lăuntric.
DESPRE EMOŢII:

Emoţiile sunt reacţii afective de intensitate medie şi durată relativ scurtă, care oglindesc atitudinea individului faţă de realitate. Psihologul american Paul Ekman clasifică emoţiile în 4 mari grupe: mânia, tristeţea, frica şi bucuria. Fiecare dintre acestea poate îmbrăca nuanţe cu diferite grade de intensitate, în funcţie de predispoziţia psihică şi temperamentală, acestea din urmă putând determina comportamentul general al persoanei în diferite conjuncturi. Emoţiile negative generează perturbări mai mult sau mai puţin grave cu efecte nocive asupra organismului, putând provoca: dureri de cap, insomnie, stres, afecţiuni cardiovasculare, ulcer gastric, etc, iar în cazul persistenţei pe perioade lungi de timp pot genera depresii, stări de anxietate, atacuri de panică, nevroze, psihoze şi modificări de comportament.
 
Contribuie la
 Funcţionarea normală a sistemului nervos, prin: 

- reducerea tensiunilor psihice, conferind o stare de linişte şi calm lăuntric

- armonizarea stării psiho-emoţionale

- eliminarea tensiunilor psihice care împiedică instalarea somnului

- protejarea organismului împotriva stresului, contribuind la eliminarea disconfortului ce poate 

apare la nivelul: 

       - aparatului cardiovascular

       - aparatului digestiv (stomac, colecist, intestine)

- reducerea spasmelor care apar la nivelul musculaturii netede (abdominale, urinare etc).
 
Contraindicatii
 Sarcină, alăptare, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Fructele care incetinesc imbatranirea corpului uman

Lasă un răspuns