Valorile normale pentru creatinina serica0 Comments

Publicat in:
Etichete:analize, barbati, creatinina serica, medici, muscular, sarcina, valori

Creatinina serica

Creatinina reprezinta o molecula generata de metabolismul muscular, care este prezenta in serul din sange. Medicii sustin ca aceasta substanta, creatinina, nu trebuie confundata cu creatina, fiind de fapt un rest produs in muschi in urma metabolismului creatinei.

Creatinina serica

Creatinina serica

Creatina reprezinta acea substanta care contribuie la producerea energiei necesare pentru contractarea masei musculare. Cantitatea de creatina transformata in creatinina are un nivel destul de constant, care este in raport direct cu masa de tesut muscular a corpului uman.

In cazul in care tinem cont de faptul ca o mare parte a creatininei este eliminata prin urina, specialistii sunt de parere ca determinarea creatininei serice este foarte importanta pentru diagnosticarea insuficientei renale.

Creatinina serica – Valori normale

Conform medicilor, la aceasta substanta valorile normale sunt cuprinse in sange intre 0,5-1,2 mg creatinina la 100 ml, iar in cadrul urinei: 0,8-1,9 g creatinina pe zi.

Aceasta substanta poate inregistra niveluri mai crescute la barbati si la cei cu masa musculara mai mare

Medicii afirma ca se pot constata majorari patologice ale acestor valori ale substantei mentionate in cazul unei insuficiente renale cronice, a distrofiei musculare, a acromegaliei, sarcinii, socului postoperator.

De asemenea, se pot observa diminuari patologice ale acestor valori in cazul in care pacientul sufera de insuficienta renala cronica si hipertiroidism.

Expertii au constatat ca se pot inregistra niveluri mai crescute la barbati si la persoane cu masa musculara mare.. In plus, aceeasi concentratie a creatininei la tineri si la varstnici nu reprezinta aceeasi rata a filtrarii glomerulare. De exemplu, la persoanele mai in varsta se diminueaza clearance-ul la creatinina, insa scade si productia de creatinina din corpul uman.

Daca se observa o diminuare a perfuziei renale, cresterile creatininei serice se produc mai lent decat cele ale ureei, sustin specialistii.

Deoarece este necesara o pierdere de 50% din functia renala pentru ca valorile creatininei sa se majoreze de la 1.0 la 2.0 mg/dl, creatinina serica nu poate fi considerata un indicator sensibil in caz de leziuni renale usoare pana la moderate, mai scrie sursa citata.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 9.67 RONDacia plant tinctura usturoi 50ml buc dacia plant


Dacia plant tinctura usturoi 50ml buc dacia plant
este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din bulbi proaspeţi de Allium sativum

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.
DESPRE  USTUROI:

Usturoiul face parte din familia Alliaceae, fiind o plantă legumicolă cunoscută şi utilizată cu 5000-6000 de ani î.Hr. Creşte spontan în peninsula Iberică, Sicilia, Egipt şi Algeria, în prezent fiind cultivat pe tot globul pământesc. Bulbii de usturoi au fost utilizaţi timp de secole ca singurul remediu în tratarea ciumei. Unii din cei mai renumiţi medici ai antichităţii, cum ar fi Dioscoride şi Galenus recomandau usturoiul pentru combaterea viermilor intestinali, arabii utilizându-l ca antidot în cazul muşcăturilor de viperă şi contra turbării. În timpul Renaşterii, Paracelsus îl considera un adevărat panaceu. În medicina tradiţională usturoiul se folosea pentru eliminarea paraziţilor intestinali şi scăderea colesterolului şi a glucozei din sânge. Se mai numeşte ai, ai-de-grădină, ceapă-albă, osturoi, baib.
 
Contribuie la
INTERN:

- menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge

- menţinerea tendinţei de coagulare a sângelui în limite normale

- menţinerea concentraţiei normale a glucozei în sânge

- menţinerea tensiunii arteriale şi ritmului cardiac în limite normale

- eliminarea paraziţilor intestinali

- menţinerea sănătăţii tractului digestiv şi respirator

- reducerea tensiunilor psihice, conferind o stare de linişte şi calm lăuntric

- protejarea organismului împotriva stresului

- protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
EXTERN:

- menţinerea sănătăţii cavităţii bucale

- reducerea disfuncţiilor articulare

- menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului.
 
Contraindicatii
Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.

Gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, febră, sarcină, alăptare (transmite laptelui mirosul şi gustul de usturoi), alergie la usturoi, tratamente care nu permit consumul de alcool. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Valorile normale pentru creatinina serica

Lasă un răspuns