De ce nu trebuie sa ignori o simpla tuse0 Comments

Publicat in:
Etichete:afectiune, banala, biposie, boala, medici, plamani, timp, tuse, urgenta

Daca ai racit cumva, se poate intampla ca dupa o anumita perioada de timp sa incepi sa tusesti si sa o tii tot asa pentru cateva saptamani. Medicii sustin ca in aceasta situatie ar trebui sa mergi de urgenta la un control medical.

In cele mai nefericite cazuri, tusea persistenta poate reprezenta un simptom al cancerului pulmonar, iar aceasta este o afectiune care ucide circa un milion de oameni anual. Ca urmare a descoperirii tardive, numai 14 din 100 dintre pacientii diagnosticati ajung sa supravietuiasca o perioada de timp mai indelungata, de circa 5 ani.

Tuse persistenta

Tuse persistenta

In cazul cancerului pulmonar, tusea este uscata cu caracter iritativ. Expertii sustin ca este recomandat sa va faceti o radiografie daca aveti urmatoarele simptome: tuse, sputa cu sange, durere in capul pieptului, dispnee, pneumonii sau bronsite repetate, oboseala, lipsa apetitului, scadere inexplicabila in greutate, raguseala, transpiratii ale fetei si gatului.

Investigatiile necesare pentru stabilirea diagnosticului

Potrivit opiniei pneumologilor, investigatiile necesare pentru stabilirea diagnosticului sunt: radiografia toracica, care reprezinta una din primele investigatii care se efectueaza, si care este utila in stabilirea diagnosticului dar si in evidentierea eventualelor complicatii, precum si tomografia computerizata, foarte importanta pentru a putea medicul sa aprecieze extensia tumorala in structurile invecinate.

O alta investigatie necesara este reprezentata de scintigrafia osoasa, care poate detecta prezenta unor metastaze osoase, dar si anumite teste de sange: hemoleucograma, creatinina si calciu.

In plus, o alta investigatie necesara este cea denumita rezonanta magnetica nucleara sau RMN, care are rolul de a depista eventualele invazii ale maduvei spinarii, structurilor mediastinale, precum si bronhoscopia, un examen esential care permite prelevarea fragmentelor de biopsie si aspirarea secretiilor pentru a fi examinate citologic.

Ma mult, in cazul acestei boli se mai foloseste si bronhografia lipoidala, care poate sa evidentieze stenozele bronsice, dar si biopsia percutana transtoracica, care se foloseste pentru tumorile localizate in periferia parenchimului pulmonar si stabilirea tipului celular.

Acesta este foarte important pentru instituirea tratamentului medical. In plus, se mai procedeaza la examenul sputei, ca sa se poata gasi care sunt celulele neoplazice, dar si examenul lichidului pleural, insa acesta se foloseste doar in cazul prezentei pleureziei.

 

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 31.16 RONMaxi life sinezim 30cps


SINEZIM
Acest produs este un preparat enzimatic digestiv de un real ajutor in tulburarile dispeptice care apar in insuficienta pancreasului exocrin, in pancreatitele cronice si in boala fibrochistica a pancreasului. Pancreatina este o substanta extrasa din pancreasul animalelor si folosita in tulburari digestive si intestinale. Aceasta este constituita din asocierea celor trei fermenti pancreatici: amilaza (minim 18000 UIFIP/ml), lipaza (minim 25000 UIFIP/ml) si proteaza (minim 1500 UIFIP/ml). Pancreatina este adjuvant in tratamentul pentru dispepsia de putrefactie si de fermentatie, al tulburarilor digestive prin exces alimentar la persoanele cu insuficienta secretorie a pancreasului (profilactic si curativ), precum si in tulburarile digestive aparute in cursul tratamentelor medicamentoase. Enzimele pancreatice hidrolizeaza grasimile in glicerol si acizi grasi, transforma proteinele in aminoacizi si alti compusi derivati, iar amidonul in dextroza si zaharuri. Administrarea lor reduce grasimile si continutul de azot din materiile fecale. Aceste enzime isi exercita actiunea in primul rand in duoden si in partea superioara a intestinului subtire. Pancreatina sustine arderea mai eficienta a carbohidratilor, grasimilor si proteinelor. Pancreatina este, in general, bine tolerata si este un bun stimulent al activitatii digestive, scazand riscul aparitiei dispepsiilor, precum si al altor tulburari digestive, avand avantajul ca se poate administra si in cursul sarcinii si alaptarii. [...] 

Link-uri Sponsorizate

De ce nu trebuie sa ignori o simpla tuse

Lasă un răspuns