Speranta de viata in Europa si nu numai0 Comments

Publicat in:
Etichete:barbati, china, europa, femei, rusia, sanatate, speranta de viata, urss

Multi experti au anuntat ca tendinta de majorare a sperantei de viata va inceta, insa prognoza lor a fost infirmata de realitate. Datele statistice estimeaza ca fetele nascute in 2011 in Marea Britanie au o sansa din 3 sa atinga varsta de 100 de ani, iar baietii o sansa din patru. Specialistii de la Departamentul pentru Munca si Pensii estimeaza ca, dintre cei 62 de milioane de cetateni ai Marii Britanii, 11 milioane vor atinge varsta de 100 ani! BBC arata ca numarul persoanelor ce au atins acest prag a fost de 5 ori mai mare în 2010 fata de 1980.

Speranta de viata

Speranta de viata

Conform datelor ONU, numarul persoanelor care vor atinge varsta de 100 ani va inregistra o crestere majora. La finalul acestui secol 5 state vor avea cate 1 milion de cetateni a caror varsta este exprimata in 3 cifre.

China va fi prima tara in care vor trai in acelaşi timp un milion de cetateni mai batrani de 100 de ani si va atinge acest prag în 2069, celelalte 4 fiind SUA (in 2073), Japonia (2075), India (2084) şi Brazilia (2100). Se cunoaste faptul ca in unele tari din Europa speranta de viata este mai mare fata de alte state. De pilda, cei din vestul continentului traiesc cu pana la 12 ani mai mult decat rusii.

Aceasta este concluzia unui studiu publicat in revista britanica Lancet, arata BBC.

Oamenii de stiinta din Marea Britanie sustina ca exista astfel de diferente in privinta duratei de viata ca urmare a alcoolismului, fumatului si accidentelor rutiere

BBC arata ca imediat dupa destramarea URSS in 1991, speranta de viata a locuitorilor a crescut rapid in mai multe state din Europa de Est sau Centrala, precum Polonia, Cehoslovacia sau fosta RDG. Cativa ani mai tarziu, aceasta s-a ameliorat si in Ungaria, Romania si Bulgaria.

Cu toate acestea, savantii au observat ca in Rusia, in schimb, speranta de viata a barbatilor a scazut de la 63 de ani, in 1990, la 58 de ani, in 2000, revenind la 62 de ani, in anul 2009.

Pentru reprezentantele sexului frumos, speranta de viata a scazut de la 74 de ani, in 1990, la 72 de ani, in 2000 si a revenit la 74 de ani, in 2009. Spre comparatie, speranta de viata a locuitorilor Uniunii Europene (UE) a crescut cu sase ani, in total, in perioada 1990-2009, atingand aproape 80 de ani, atat la barbati cat si la femei. Consumul de alcool este responsabil de sase decese din zece la barbatii activi din fostele republici sovietice.

Cercetarea arata faptul ca un barbat tanar rus in varsta de 20 de ani are doar 63% sanse sa ajunga la varsta de 60 de ani, in timp ce unul care traieste in Europa Occidentala are 90% sanse.

Conform BBC, pentru a putea sa explice aceasta diferenta, care atinge in prezent 12 ani la barbati si 8 ani la femei, cercetatorii citeaza in principal alcoolismul, dar si fumatul si accidentele de circulatie.

Consumul de alcool este responsabil de sase decese din zece la barbatii activi din fostele republici sovietice si de o treime din decesele femeilor de aceeasi varsta. Si fumatul, care nu este foarte bine combatut prin programe nationale in aceste state, poate avea repercusiuni importante asupra starii de sanatate a barbatilor sub 75 de ani, mai spun autorii studiului.

De asemenea, si decesele premature au crescut, in anii `90, si in alte trei foste state sovietice, si anume Belarus, Kazahstan si Ucraina, din cauza deteriorarii sistemelor de sanatate, in timp ce statele baltice au cunoscut o scadere, incepand de la mijlocul anilor ’90.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 11.69 RONSolaris ulei volatil oregano 10ml flacon solaris plant


Solaris ulei volatil oregano 10ml flacon solaris plant
-Oregano, o plantă perenă cu o aromă puternică, este rezistentă, crește sub forma unei tufe înalte de până la 60cm, are o tulpină păroasă, frunze ovale de un verde închis, cu flori roz grupate în capătul ramurilor.-Este o plantă cu o veche reputaţie medicinală, azi este utilizat pe scară largă începând de la bucătăria mediteraneană şi până la includerea în preparatele pentru igiena dentară și bucală.-Multe plante sunt clasificate superficial ca fiind oregano, mai ales atunci când este vorba despre măghiran, diverse surse sugerează că cele două sunt interschimbabile. De fapt, există atât de multe soiuri de oregano care se pot folosi ca și condiment în alimente una în loc de cealaltă, însă sunt diferențe mari între capacitățile terapeutice ale uleiurilor esențiale extrase din diversele soiuri.-Ca parfum se potriveşte cu: lavandă, rozmarin, bergamotă, mușețel, chiparos, lemn de cedru, arbore de ceai, eucalipt-PROPRIETĂŢI:

* antiseptic potent

* antiparazitar, antifungic

* antioxidant

* vasodilatator

* cefalic

* stimulant, tonic

* sudorific-RECOMANDAT PENTRU:

* înţepături de insecte, răni superficiale, negi

* iritaţii de piele, micoze

* scalp infectat cu fungi, în caz de mătreaţă, iritaţii ale scalpului

* componentă parfumantă în cosmeticele și deodorantele bărbătești-UTILIZARE:

* ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor de îngrijire a pielii: uleiul de oregano încorporat într-un ulei de bază se aplică pe zona afectată de 1-2 ori pe zi În caz de reacţii adverse sau mâncărime, se va opri utilizarea sau se va scădea concentraţia de ulei de oregano în uleiul de bază. Se tratează astfel: înţepături de insecte, răni superficiale, negi, iritaţii de piele, micoze, în concentrație de 1-2%

* ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor de îngrijire a părului: în caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de mătreaţă, iritaţii ale scalpului, se adaugă câteva picături în şampon înainte de spălarea părului. Se lasă pe păr şamponul astfel preparat pentru câteva minute, după care se clătește, în concentrație de 2%

* ca ingredient în prepararea de mască pentru scalp și păr cu 5% ulei de oregano şi 95% ulei de cocos/jojoba/ricin; se aplică pe păr, se împachetează cu o folie şi se lasă să acţioneze 20-30 minute, după care se spală părul de preferat cu şampon natural

* inclus în săpunul lichid sau gelul de duș, pentru a căpăta un excelent efect antiseptic. Este foarte bun pentru duş şi spălatul pe mâini, faţă şi corp. Este recomandat în special în perioadele de epidemie, în concentrație de 2%

* ca ingredient pentru prepararea soluțiilor de igienă intimă, câteva picături de ulei de oregano în apa caldă sau într-o infuzie din coada şoricelului pentru baie de şezut, ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci inclusiv Candida, de în concentrație de 1%

* ca ingredient în ungunetele antimicotice pentru picioare, mâini şi unghii cu probleme, sau inclus într-un ulei de bază (ricin sau măsline de exemplu), în concentrație de 1-2%. Se pun câteva picături pe unghie sau între degete şi se freacă uşor cu o bucată de pânză moale-PĂSTRARE:

-închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură si lumină [...] 

Link-uri Sponsorizate

Speranta de viata in Europa si nu numai

Lasă un răspuns