Sindromul de tunel carpian0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, boala, comportament, job, simptome, sindrom, studiu, tunel carpian

Sindromul de tunel carpian apare in urma efectuarii unor meserii sau profesii, care necesita realizarea unor miscari repetitive si care realizeaza un stres deosebit asupra mainii si incheieturii.

Expertii inca nu au stabilit care sunt exact profesiile cele mai periculoase, insa totusi acestia sustin ca daca jobul impune utilizarea intensa a mainilor, riscul de aparitie a sindromului de tunel carpian exista.

Sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian poate aparea ca rezultat al combinatiei dintre o profesie cu risc si o afectiune medicala. Printre factorii de risc se afla si sexul, expertii sustinand ca femeile sunt de trei ori mai susceptibile la a dezvolta sindrom de tunel carpian fata de barbati.

Cine este mai predispus?

De pilda, s-a observat ca fata de aceasta boala riscul cel mai mare il au femeile cu varsta intre 40 – 60 de ani.

Simptome

Simptomele apar si la femeile insarcinate catre sfarsitul sarcinii, odata ce retentia de fluide a corpului este mai mare si edemele sunt din ce in ce mai importante. Studiile arata ca un risc major pentru a face aceasta boala il au si femeile care iau anticonceptionale orale sau care sunt la menopauza.

Un alt factor cauzator al bolii este ereditatea in cazul in care una din rudele apropiate a avut sindrom de tunel carpian.

Ca sa poata tine sub control simptomele sindromului de tunel carpian trebuie ca oamenii sa isi mentina o greutate normala!

Daca aveti vreo profesie care necesita multa munca manuala, in care persoana respectiva tine mana in acelasi fel, tine diverse obiecte sau manipuleaza utilaje industriale care vibreaza in timpul in care acestea functioneaza.

Specialistii mai spun ca fumatul reprezinta unul din cele mai frecvent citate comportamente cu risc, acest obicei afectand semnificativ circulatia sangvina.

Potrivit datelor Health.com, alte afectiuni medicale coexistente sunt diabetul zaharat, poliartrita reumatoida, hipotiroidism, scleroza multipla, insuficienta renala cronica in stadiu avansat.

Pentru a putea tine sub control simptomele sindromului de tunel carpian trebuie ca oamenii sa isi mentina o greutate normala, sa evite obezitatea.

Este important ca, daca pacientul realizeaza ca anumite activitati la jobul sau, efectuarea lor sa fie redusa sau chiar evitata, cel putin o perioada. In cazul in care simptomele dispar, atunci efectuarea acelei activitati este un factor de risc pentru aparitia sindromului, iar continuarea ei va duce in mod sigur la dezvoltarea bolii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sindromul de tunel carpian

Lasă un răspuns