Cum se manifesta afectiunea denumita hipersomnie?0 Comments

Publicat in:
Etichete: ciclu, experti, hipersomnie, idiopatica, important, somn, zilnic

Exista persoane pentru care somnul reprezinta o parte importanta a felului lor de a trai si care simt frecvent nevoia de a dormi in cursul zilei, indiferent de ipostaza in care e vor afla un moment dat.

Expertii au constatat ca cei care isi fac siesta prea des, intrunesc conditiile sa fie victima unei hipersomnii.

Simptome hipersomnie

Simptome hipersomnie

Ce este hipersomnia

Hipersomnia reprezinta o afectiune care se intalneste la cei care dorm prea mult si carora le este destul de dificil sa se trezeasca dimineata si sunt foarte obositi toata ziua.

Aceasta afectiune este caracterizata de o nevoie stringenta de somn, cu mult mai semnificativa decat media altor fiinte umane predispuse la somn excesiv.

Aceasta boala corespunde unei cresteri anormale a raportului somn si veghe ce in mod normal urmeaza un ciclu de 24 de ore. Din acest interval, un om care sufera de aceasta afectiune are parte de circa 2/3 din timp de veghe si 1/3 de somn.

Cu toate acestea, expertii ne anunta ca ciclul de somn respectiv poate fi considerabil modificat in functie de individ si varsta.

Daca suferiti de aceasta afectiune, trebuie sa tineti cont de faptul ca acest ciclu este insotit adesea de o incetinire a activitatii si atentiei in timpul perioadei de veghe. Accesele de somn sunt mai usor de stapanit decat in narcolepsie, dar ele sunt de lunga durata si fara remedii.

Consecintele personale si profesionale ale hipersomniei pot duce la oboseala continua

In momentul cand aceasta nevoie excesiva de somn nu este identificata si creaza un adevarat handicap, se vorbeste de hipersomie idiopatica.

Medicii afirma ca cei care sufera de hipersomnie isi descriu somnul ca fiind foarte greu si profund. Aceste persoane nu se trezesc, in general, nici macar la un zgomot, iar somnul lor nocturn este de mare calitate, dar de lunga durata.

Daca va ajunge sa sufere de aceasta afectiune, persoana va avea probleme cu adaptarea programului de lucru zilnic. Printre simptomele acestei boli se afla: o noapte lunga de somn de peste 10 ore, oboseala foarte mare pe timpul zilei, sieste lungi de mai multe ori pe zi, dar si o mare dificultate la trezirea din somn.

Potrivit specialistilor, consecintele personale si profesionale ale hipersomniei pot duce la oboseala continua si uneori la somnolenta.

La ora actuala, nu se cunoaste cu adevarat cum trebuie tratate cauzele. Stimulentele luate in timpul zilei ar fi o solutie pentru a lupta impotriva acceselor de somn, spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se manifesta afectiunea denumita hipersomnie?

Lasă un răspuns