Sfaturi pentru intarirea masei musculare0 Comments

Publicat in:
Etichete: corp, experti, magneziu, mangan, masa musculara, sportivi, vitamine

Printre alimentele care te ajuta daca cumva iti propui sa iti intaresti masa musculara a corpului tau se afla cartofii dulci, portocalele, kiwi, bananele, spun specialistii. Cartofii dulci reprezinta o sursa foarte bogata de potasiu si antioxidanti, buni pentru construirea muschilor.

Sportivii care isi lucreaza muschii stiu ca antioxidantii pot ajuta la anihilarea radicalilor liberi si la repararea tesutului muscular pe masura ce acesta se deterioreaza.

Intarirea masei musculare

Intarirea masei musculare

Expertii sustin ca alimentele bogate in potasiu pot ajuta la contracararea efectelor consumului prea mare de produse ce provoaca aciditate: carnea, unele produse lactate, produsele foarte prelucrate, care pot accelera pierderea masei musculare.

De asemenea, alte produse alimentare bogate in potasiu si antioxidanti sunt: salata, ardeii, kiwi, pepenele galben si portocalele. Daca vrei sa obtii maxim din aceste alimente, atunci ar trebui sa mananci 5-9 portii de legume pe saptamana.

Potrivit Health.com, iaurtul degresat este bogat in proteine, potasiu, calciu si vitamina D, toate acestea lucrand pentru a mentine functionarea corecta a muschilor.

Cercetarile care au fost efectuate in Marea Britanie arata ca vitamina D intra in legatura cu receptorii din muschi, care ajuta apoi la cresterea si intarirea masei musculare. Un nivel prea scazut de vitamina D este asociat cu slabiciunea musculara.

O mana de seminte de dovleac contine aproape jumatate din cantitatea zilnica necesara de mangan!

Este bine sa te orientezi catre un iaurt imbogatit cu vitamina D care iti poate asigura aporoape un sfert din necesarul zilnic. Tine cont de faptul ca si semintele de dovleac contin mult magneziu, mangan, fier si cupru.

Pe de alta parte, mineralele din organism functioneaza impreuna pentru a construi tesut, pentru a forma enzime pentru functiile corpului si pentru suportul comunicarii dintre celule. Health.com arata ca acestea ajuta la relaxarea muchilor dupa ce acestia au fost contractati.

Trebuie sa mai stiti ca manganul este necesar corpului pentru a forma proteine si este o componenta a enzimelor care actioneaza ca antioxidanti ce ajuta la repararea musculaturii deteriorate. In plus, si fierul este bun pentru rezistenta organismului.

Expertii spun ca o mana de seminte de dovleac contine aproape jumatate din cantitatea zilnica necesara de mangan.

Daca va place pestele, nu ezitati sa consumati pestele bogat in grasimi Omega 3 precum somonul, tonul, pastravul si sardinele.

Acesta contine toti aminoacizii esentiali de care organismul are nevoie pentru formarea muschilor si pentru a furniza „materialele de constructie” pentru crearea si repararea altor tesuturi.

Trebuie sa stiti ca masa musculara este constituita pe baza unei cantitati de proteine sau aminoacizi consumate. Estimarile specialistilor arata ca 30% dintre persoanele care au peste 60 de ani isi pierd masa musculara partial pentru ca nu consuma suficiente proteine pentru a preveni degradarea tesuturilor musculare, ceea ce le afecteaza abilitatea de functionare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sfaturi pentru intarirea masei musculare

Lasă un răspuns