Cum te feresti de afectiunile oculare?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli, frecvent, glaucom, luteina, medici, ochelari, oftalmologic, vedere, viata

Vederea este foarte importanta oentru fiecare dintre noi. Totusi, din diferite cauze, numarul afectiunilor este tot mai mare din cauza stilului de viata alert si agresiv pentru retina. Medicii va recomanda efectuarea unor controale periodice, mai ales ca se constata ca lipsa luminii naturale contribuie la agravarea situatiei.

Afectiuni oculare - preventie

Afectiuni oculare - preventie

Miopia – preventie

Conform expertilor in oftalomogie, miopia se declanseaza de obicei in copilarie, dar se poate inrautati cand se ajunge sa se lucreze la birou. Medicii spun ca daca aveti probleme cu vederea si simtiti ca ceva nu este in regula, cu cat actionati mai repede, cu atat mai bine pentru ochii si viata dumneavoastra. Trebuie spus ca starea ochilor afecteaza in mod direct starea generala de sanatate, iar pierderea treptata a vederii poate avea o influenta dramatica in viata unei persoane.

Medicii sustin ca exista multe afectiuni din copilarie, din nastere, cu care copilul se trezeste in clasa I sau mai tarziu la scoala.

Sindromul de ochi uscat

Printre bolile cele mai frecvente in prezent se afla si sindromul de ochi uscat, care devine din ce in ce mai suparator mai ales pentru cei care lucreaza la computer fara sa ia o pauza.

Pe de alta parte, s-a constatat ca din cauza clipitului rar una din cinci persoane sufera de acest sindrom, care necesita un tratament indelungat.

De aceea, efectuarea unui controlul oftalmologic anual este obligatoriu dupa 40 de ani.
Este necesara protectia fata de ultraviolete, de aceea sunt necesari ochelari de protectie la calculator, o pauza de zece minute la fiecare 60 de minute de utilizare a computerului.

Printre testele de vedere care se pot face de catre un specialist se afla testul aranjarii culorilor, testul Amsler, testul astigmatism, testul Ishihara, testul de adaptare de vedere noapte-zi sau testul de acuitate vizuala.

Degenerescenta maculara

Referitor la degenerescenta maculara, aceasta este mai frecventa dupa 65-75 de ani, aproximativ 50% din populatia destul de in varsta fiind afectata. Conform specialistilor, aceasta afectiune este invalidanta in ceea ce priveste retinopatia diabetica. Ea afecteaza circa 1,8 din 10 dintre diabetici in primii 10-15 ani de la boala chiar sub tratament fiind.

Glaucomul este in primul rand ereditar si afecteaza si multe persoane tinere!

Glaucomul este in primul rand ereditar si afecteaza si multe persoane tinere. In plus, se stie faptul ca la anumite persoane cataracta reprezinta o forma de imbatranire a cristalinului si se agraveaza in timp, dar exista posibilitatea operatiei si inlocuirea lui.

Expertii avertizeaza ca trebuie protejati ochii si de razele ultraviolete si pentru asta trebuie lentile de tip A si B de preferat gri inchis sau maro. Si copii trebuie sa poate ochelari de protectie la mare si la munte. Tineti cont de faptul ca luteina si zeaxantina reprezinta niste pigmenti naturali care se gasesc in macra oculara, cea mai sensibila parte a retinei. Luteina ar trebui sa fie administrata de la 20 de ani pentru mentinerea calitatii retiniene.

Acestea actioneaza ca un filtru protector pentru razele ultraviolete nocive, contribuind astfel la mentinerea capacitatii vizuale optime. Acesti doi pigmenti naturali se acumuleaza in cristalin si protejeaza de efectele daunatoare ale radicalilor liberi.

De asemenea, si vitamina A este importanta pentru vedere in conditii de lumina scazuta si, impreuna cu vitamina B2, contribuie la mentinerea normala a vederii. Zincul, seleniul, cuprul, precum si vitaminele C si E sunt substante cu rol important in protectia retinei si a cristalinului fata de radicalii liberi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te feresti de afectiunile oculare?

Lasă un răspuns