Cum sa eviti sa ai o pofta de mancare continua?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, delicioase, fibre, nutrienti, pofta de mancare, produse

Multi oameni reclama faptul ca sufera de o pofta de mancare continua pentru aproape toata durata unei zile. Nutritionistii sunt de parere ca multi incearca sa consume alimente satioase, insa se intampla sa faca greseli fara sa isi dea seama. Din dorinta de a nu manca mult, multe persoane ajung sa consume ceva ce ne face sa ne fie si mai foame.

Iata care sunt alimentele care te fac sa mananci continuu!

Pofta de mancare continua

Pofta de mancare continua

De asemenea, trebuie sa stiti ca printre aceste alimente se numara guma de mestecat. In plus, in clipa cand mesteci si se produce saliva, stomacul crede ca va urma sa primeasca ceva de mancare pentru a o digestie si se va crea senzatia de foame.

Expertii in nutritie sustin ca sucurile carbogazoase te vor face sa te simti infometat din cauza indulcitorilor artificiali. Acestia au rolul de a efectua inhibarea unor celule ale creierului care te fac sa te simti satul.

Siropul de porumb, cunoscut drept high fructose corn syrup sau HFCS, interfereaza cu metabolismul, ceea ce face o persoana sa nu se poata opri din mancat. Este imposibil sa controlezi poftele pentru ca HFCS incetineste secretia de leptina din corp.

Produsele de patiserie sunt mici si delicioase, insa nu contin fibre sau nutrienti!

Potrivit Care2, cina congelata nu este o idee buna. Mai ales cea pentru dieta. Aceasta nu contine destule calorii pentru a te simti satul, ceea ce va duce inevitabil la senzatia de foame in doar cateva minute. In cazul in care iti doresti sa mananci o bucata de carne congelata, pune-i o garnitura de salata sau alte legume.

Tine cont de faptul ca produsele de patiserie sunt mici si delicioase, insa nu contin fibre sau nutrienti care sa te faca sa te simti satul, ba dimpotriva. Dupa ce le consumi, o sa iti fie si mai foame decat iti era inainte de a le gusta.

Mai mult, daca obisnuiesti sa mananci batoane la micul dejun, acestea te pot determina sa crezi ca o sa scapi fara sa fii nevoit sa mananci prea mult, insa te inseli. Realitatea insa te va contrazice, mai ales ca, oricat de promitatoare ar suna reclamele acestor batoane, mai bine consumi micul dejun normal, spun specialistii in nutritie.

Ar fi bine sa optezi pentru cat mai multe fructe, seminte, carne de pui sau curcan slaba, legume verzi si sa consumi cat mai multa apa in fiecare zi, iar dieta ta va fi una echilibrata.

Va trebui sa alegi tot timpul surse de proteine cum ar fi carnea de pui sau de curcan, fasolea sau pestele si scade cat poti consumul de carne de porc. Este bine sa alegi sa consumi lactatele degresate, care au acelasi continut de calciu ca cele integrale, dar contin mai putine grasimi.

Tine cont de faptul ca sunt foarte utile produsele din cereale integrale, asa ca este foarte bine sa renunti la painea alba si derivatele din faina alba, pentru a fi mai sanatos.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum sa eviti sa ai o pofta de mancare continua?

Lasă un răspuns