Peyronie – simptome si tratament0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, boala, doppler, genital, masculin, peyronie, sanguin

Peyronie este o boala genitala masculina ce consta in curbarea anormala a penisului data de o cicatrice a tesutului erectil. Medicii sunt de parere ca din cauza ca aceasta cicatrice previne indreptarea penisului, curbarea acestuia este mai evidenta in timpul erectiei. Aceasta curbare poate sa fie severa asa incat impiedica penetrarea in timpul actului sexual.

Peyronie este mai frecventa la varsta mijlocie si la barbatii in varsta.

Simptome peyronie

Simptome peyronie

Peyronie Simptome

Potrivit specialistilor, simptomele bolii Peyronie pot apare brusc sau insidios. Trebuie spus ca simptomele cele mai frecvente sunt prezenta unei umflaturi de-a lungul penisului, care este mai evidenta cand penisul este flasc, un aspect curbat al penisului care este evident cand penisul este erect sau tulburari de erectie.

Medicii sustin ca aceasta afectiune, boala Peyronie este impartita in doua stadii. Cea activa este etapa in care cele mai dese simptome sunt erectiile dureroase si curbarea penisului.

Stadiul cu numarul 2 inseamna curbarea persistenta, care poate fi unicul simptom al acestei faze, iar durerea, daca este prezenta in timpul fazei active, se amelioreaza sau dispare complet.

Diagnostic Peyronie

Afectiunea Peyronie se diagnosticheaza dupa anamneza si examenul obiectiv al unui specialist. Daca ajungeti la un medic, acesta va pune pune intrebari ce vizeaza felul in care au debutat simptomele si daca este brusc sau insidios.

Mai ales simptomele bolii Peyronie sunt evidente in timpul erectiei, medicul poate solicita o poza a penisului in timpul erectiei. Potrivit sursei citate, alte teste ce ar putea fi facute sunt o radiografie pentru vizualizarea structurilor penisului sau realizarea unui eco-Doppler vascular care utilizeaza unde sonore pentru monitorizarea proprietatilor fluxului sanguin.

Mai trebuie spus ca pentru medic este important daca fluxul sanguin ajunge si in portiunea distala a penisului sau este intrerupt sau scazut in timpul erectiei.

Tratament Peyronie

Tratamentul nu este necesar decat in cazul in care produce durere sau interfereaza cu functiile sexuale. Boala Peyronie se vindeca fara tratament in 20% din cazuri, iar o mare parte a barbatilor raman activi sexual, arata studiile din acest domeniu.

Cuplurile trebuie sa primeasca consiliere si sa mentina o viata sexuala activa, iar cu toate ca nu exista un tratament standard pentru boala Peyronie, unele medicamente precum verapamilul, aminobenzoatul de potasiu, colchicina sau steroizii injectabili si vitamina E, pot ajuta la calmarea durerii si imbunatatirea functiei sexuale.

Cu toate acestea, utilizarea tratamentului medicamentos a avut succes limitat si nici un medicament nu are specificitate pentru aceasta boala. Trebuie sa stiti ca un tratament chirurgical este luat in considerare in cazul barbatilor care au dureri severe si curbare radicala a penisului sau disfunctii sexuale legate de boala Peyronie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Peyronie – simptome si tratament

Lasă un răspuns