Intarzii frecvent? Este posibil sa suferi de aceasta afectiune0 Comments

Publicat in:
Etichete: creier, medici, perceptie, sanatate, scotia, spital, timp

Deseori problemele de sanatate ale unui om pot sa apara din cauze insolite, care par sa nu aiba legatura cu corpul sau. Lumea moderna in care traim cu stresul zilnic si problemele de tot felul cu care ne confruntam, face ca unele persoane sa aiba dificultati in ceea ce priveste respectarea programului.

Multi oameni se grabesc sa prinda un autobuz, incearca sa ajunga la timp la o sedinta sau rateaza un zbor cu avionul din cauza programului foarte incarcat.

Persoana care intarzie mereu

Persoana care intarzie mereu

Totusi, expertii din Scotia spun ca acesti oameni sufera de o afectiune care ii determina sa intarzie mereu, fiind pur si simplu bolnavi.

Medicii de la Spitalul Ninewells din Dundee au stabilit intr-adevar un diagnostic interesant, dupa ce l-au primit pe Jim Dunbar, care a fost incapabil sa respecte programul. Acesta nu putea sa respecte niciun orar inca de la varste fragede si a ajuns sa ramana fara sotie si prieteni, sa fie dat afara de la job.

Totusi, medicii din Scotia spun ca nu este vina acestuia pentru ceea ce se intampla deoarece el suferea de „intarziere cronica„, scrie Health.com.

Potrivit specialistilor britanici, scotianul Jim are parte de o problema cerebrala ce il impiedica sa-si gestioneze corect si sa-si organizeze bine timpul. Pentru acesta perceptia timpului reprezinta o problema complexa.

Ce reprezinta „ceasul mental”?

Savantii spun ca aceasta perceptie a timpului este eronata la unii oameni din cauza erorilor pe care le da un asa numit „ceas mental”, care este cel ce ne da voie sa sa stim cand sa alergam pentru a prinde un zbor cu avionul sau cu care evaluam cate minute ne sunt necesare pentru a gati, de pilda.

Oamenii de stiinta din aceasta tara sustin ca nu se stie cu precizie in care zona se situeaza acest „ceas” in creierul uman, insa studiile incearca sa depisteze aceast aspect.

Unii savanti au incercat sa indice faptul ca cerebelul si ganglionii de la baza creierului ar fi zona cu pricina, iar estimarea duratei unui eveniment ar fi administrata de lobul temporal median, care se afla situat in centrul creierului.

Conform sursei citate, referitor la capacitatea anumitor persoane de a determina cronologia, adica de a fi capabile sa puna ordine in mai multe evenimente la ore diferite, trebuie spus ca aceasta va depinde de cortexul prefrontal.

Expertii din Marea Britanie mai spun ca toate acestea vor sa arate faptul ca perceptia timpului pune in functie mecanisme complexe ale mai multor parti din creier care pot fi deficiente.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Intarzii frecvent? Este posibil sa suferi de aceasta afectiune

Lasă un răspuns