4 modalitati sa iti pastrezi calmul, indiferent ce-ar fi0 Comments

Publicat in:
Etichete: calm, cum sa fii calm, mentinerea calmului, rezilienta emotionala, sfaturi

Rezilienta emotionala ne permite sa rezistam loviturilor vietii.

Cu totii am auzit proverbul „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Dar ce se intampla cand viata pare sa aiba provizii nesfarsite de lamai? Ce se intampla cand esti terminat si obosit de atata suc de lamai? Cand nu mai suporti nici macar gandul de a-ti fort ape gat un alt pahar de limonada?!

Pastrarea calmului

Pastrarea calmului

Viata nu isi va opri oferta ei de lamai iar noi nu ne putem opri din a face tot ceea ce este mai bun din ceea ce ne ofera viata. Cu acel adevar peren in minte, haideti sa aruncam o privire la patru zone fata de care putem sa fim in mod particular vigilenti fata de oboseala emotionala pentru a ramane puternici si rezistenti.

Fii alert in privinta evenimentelor de viata obisnuite si asteptate

Niciunul dintre noi nu le poate evita. Ele sunt evenimentele din care este facuta viata: scoala, absolviri etc. Deasemenea, evenimente de viata cum ar fi mutatul peste strada sau intr-un alt colt al lumii, pensionarea, obtinerea unei promovari, facutul de noi prieteni sau incercarea de a ne ajusta intr-un loc nou. Anticipeaza aceste evenimente pe cat de bine poti. Daca nu ai un plan sa le accepti in cursul normal al existentei oricare dintre el te poate dezechilibra.

Fii alert fata de probabilitatea unor evenimente de viata neasteptate

Acestea sunt socurile si durerile vietii. Moartea partenerului sau copilului, tragedia unui accident de automobile, primirea unui telefon in mijlocul noptii informandu-te ca cel mai bun prieten a suferit un masiv atac de cord. Acelea reprezinta momente foarte dure. Sa fi puternic inseamna sa te pregatesti pentru aceste evenimente neasteptate construindu-ti o baza de incredere si o comunitate de oameni pe care te poti baza cand vremurile ajung sa fie foarte dure.

Fii alert la evenimente curente care te pot scoate din minti

Acestea pot sa fie ucigasii emotionali zilnici – cainele de vis-à-vis care latra incontinuu, certurile regulate cu partenerul, conflictele cu copii nostri. Aceste evenimente tind sa aiba un efect cumulative; daca nu le recunoastem si nu ne ocupam de ele ca niste persoane sanatoase din punct de vedere emotional ele nu vor fi rezolvate cu usurinta. Pe masura ce apasa asupra noastra ne putem simti striviti la pamant si redusi la nimicnicie. Totusi, a accepta inaceptabilul avand curaj si o doza de umor bun este unul dintre modurile prin care poti recastiga controlul vietii tale.

Fii alert la stresul nascut de propriile tale trasaturi de personalitate

Poate e neplacut sa realizezi asta dar mare parte din stresul tau are de a face in fapt cu modul in care esti alcatuit. Daca esti un perfectionist, viata o sa fie stresanta. Dealtfel poate sa cocheteze cu paralizia, cu acel sentiment ca esti niciodata chiar asa cum ar trebui si ca ai nevoie, in mod continuu, sa te compari cu altii.

Daca te simti nesigur, lipsit de valoare si ai un sentiment coplesitor ca ceilalti iti vor raul, vei permite adesea ca stresul sa iti anihileze tot ce ai tu mai bun. Insa atunci cand totusi inveti sa rezisti loviturilor, sa razi fata de lumea noastra, si sa nu te iei prea in serios, vei reusi sa transformi ceea ce pentru unii vor ramane niste elemente importante de stres in niste neplaceri mai mult sau mai putin serioase. Cea mai buna solutie a ta este sa te cunosti pe tine insuti, sa fi constient de provocarile tale si sa permiti vietii sa iti fie dascal intelept pe masura ce anticipezi evenimentele viitoare.

Sursa: Psychology Today, Gregory L. Jantz Ph.D

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

4 modalitati sa iti pastrezi calmul, indiferent ce-ar fi

Lasă un răspuns