Cea mai noua teorie legata de obezitate0 Comments

Publicat in:
Etichete: bacterie, gaze, medici, obezitate, persoane, probleme, sanatate, SUA, teorie

O bacterie care se gaseste in intestinele oamenilor este responsabila de producerea si emanarea unor mirosuri neplacute, dar si de obezitate.

BBC arata ca o noua cercetare realizata in SUA la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, a demonstrat faptul ca oamenii care au gaze mai multe tind sa fie si obezi.

Obezitate

Obezitate

Medicii de aici au analizat unele aspecte prezentate de 792 de persoane. Expertii au cautat in primul rand o anumita caracteristica a respiratiei acestor oameni. Potrivit BBC, la unii, ei au descoperit o cantitate crescuta de hidrogen, altii aveau prea mult metan, o alta categorie de oameni avand ambele gaze in respiratie.

Persoanele care aveau ambele tipuri de gaze prezentau un nivel mai mare de obezitate. Conform specialistilor din SUA, vinovata ar fi o anumita bacterie aflata in intestine. Coordonatorul studiului, doctorul Ruchi Mathur, afirma ca numele ei este „Methanobrevibacter smithii”, aceasta bacterie fiind denumita si „M. smithii”.

Medicii americani au aratat ca bacteriile aflate in tractul intestinal ne ajuta la digestie

BBC scrie ca aceasta bacterie este responsabila de producerea unei mari parti a metanului din corpul uman.

Medicii americani au aratat ca bacteriile aflate in tractul intestinal ne ajuta la digestie, acest lucru fiind stiut. Cercetarea de acum dezvaluie un alt aspect important si anume faptul ca excesul de astfel de bacterii (M. smithii) in intestine ne pune probleme legate de greutate. In acest fel se pun bazele unei noi perspective posibile asupra obezitatii. Expertii sunt de parere ca in cazul in care obezitatea este cauzata de bacterii, ea ar putea fi infectioasa.

De asemenea, in cadrul studiului, savantii au mai descoperit ca unii dintre soarecii supraponderali prezentau asa numita gena fatso (FTO). Cand cercetatorii au reusit sa descifreze genomul uman au observat ca gena fatso este prezenta si la persoanele vulnerabile la cele doua tipuri de diabet.

In acest fel, oamenii care prezinta doua exemplare ale acestei gene au cu 40% mai multe sanse de a avea diabet si cu 60% mai multe sanse de a deveni obezi decat cei care nu le au.

Persoanele care au un singur exemplar al genei FTO au tendinte de supraponderabilitate. Circa 16% dintre populatia globului are doua exemplare de FTO iar 50% o singura gena. Insa, specialistii in domeniu considera ca predispozitia genetica nu este neaparat o sentinta pe viata, adica sigur vei deveni obez.

In cazul in care faci exercitii fizice in mod regulat, riscul de supraponderabilitate sau obezitate este redus semnificativ, spun specialistii.

Studiul a aparut in revista „Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism”, el fiind efectuat de asociatia medicilor specialisti in endocrinologie din SUA.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cea mai noua teorie legata de obezitate

Lasă un răspuns