Memoria la persoanele in varsta0 Comments

Publicat in:
Etichete: femei, memorie, persoane, procent, savanti, studiu, SUA, tineri, varsta

Desi se tot spune ca tinerii din ziua de astazi se pricep mai mult decat parintii lor la computere, inteleg mai devreme anumite aspecte ale vietii, sunt mai inteligenti si mai precoce, iata ca expertii contrazic aceste afirmatii cu care ne-am obisnuit.

Multi savanti spun ca stresul si viteza cu care se petrec lucruruile in societatea actuala determina grave probleme de adaptare pentru multi tineri, care au dificultati cu starea de sanatate si devin mai uituci decat proprii parinti. Cel putin asta arata rezultatele unui sondaj realizat recent.

Memoria la persoanele in varsta

Memoria la persoanele in varsta

Expertii din SUA au aflat ca progresul tehnologic si social cauzeaza tulburari la nivel psihic, motiv pentru care generatia actuala este mai uituca, pe zi ce trece, in comparatie cu predecesoarea ei.

Potrivit BBC, concluziile unui sondaj condus de centrul american The Trending Machine au inidcta faptul ca peste 40% din populatia tanara a Americii isi uita, zilnic, telefonul, parola la e-mail, cheile de la masina etc.

1, 5 din 10 tineri americani cu varste cuprinse intre 18 si 34, uita ce zi este in comparatie cu doar 7% din respondentii ce au depasit pragul de 55 de ani.

De asemenea, savantii au observat ca circa 14% din participantii la studiu au recunoscut ca uita unde isi pun cheile de la masina, dar totusi, acest procent se diminueaza pana la valoarea de 8%, atunci cand vine vorba despre persoanele care au trecut de 40 de ani.

Expertii ne arata ca aceleasi date se confirma si in cazul problemelor de igiena persoanala.

Cand vine vorba despre a avea grija de corpul lor, 6% din respondentii cu varste pana in 34 de ani uita sa-si faca dus, in timp ce doar 2% din publicul matur, trecut de 50 de ani, se confrunta cu aceasta situatie.

Tensiunea psihica cauzeaza stresul si aparitia unor stari de depresie

Specialistii sustin ca stresul este principala cauza a amneziilor cu care se confrunta tinerii din ziua de azi. Potrivit rezultatelor studiului mentionat, tensiunea la nivel psihic duce la uitare, stari de depresie si incapacitatea de a rationa.

Specialistii din SUA au reusit sa diagnosticheze mai multi tineri cu sindromul ADHD decat batrani, ceea ce i-a determinat pe acestia sa creada ca folosirea tehnologiei odata cu stilul de viata haotic sunt principalii factori.

In plus, expertii sustin ca exista cateva diferente notabile intre sexe in ceea ce priveste deficitul de atentie. De exemplu, 43% din reprezentantele sexului frumos au admis ca isi ratacesc frecvent lucrurile, in timp ce doar 31% din barbati se confrunta cu aceasta problema.

Potrivit cercetatorilor, si aria sau zona geografica joaca un rol important la nivel psihologic. O analiza recenta a aratat ca oamenii care traiesc in nord-est sunt mai uituci decat locuitorii stabiliti in zonele de vest ale Americii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Memoria la persoanele in varsta

Lasă un răspuns