17 stiluri de mascare a furiei – care este al tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete:ascundere, comportament, furie, masca, mascare

Cel care loveste sub centura

Fiecare are o centura psihologica si sub ea sunt subiecte prea sensibile pentru a fi abordate fara ca sa nu provoace daune relatiei. Poate ca este vorba de greutatea noastra, inteligenta noastra, vreun comportament din trecut, sau vreo trasatura de personalitate pe care ne straduim sa o schimbam. Persoana respective afla punctele noastre slabe si, in loc sa intre intr-o confruntare deschisa care sa resolve problemele, ne loveste sub centura psihologica incercand sa se razbune sau sa raneasca. Aceasta persoana isi va folosi cunostintele ca sa loveasca sub centura pentru a provoca suferinta pentru ca stie ca in acel loc ne va durea. In felul acesta, va evita responsabilitatea de a rezolva problema si va distrage atentia partenerului de la situatia respectiva pentru a o directiona asupra acestuia.

Mascarea furiei

Mascarea furiei

Contabilul de greseli

Aceasta persoana este mai interesata sa gaseasca si sa sublinieze greselile decat sa rezolve un conflict. Nu e nevoie sa precizam ca de obicei aceasta persoana nu se invinovateste pe sine. Acest comportament nu rezolva aproape niciodata vreun conflict ci doar il va face pe celalalt sa intre in defensiva.

Teroristul contractual

Aceasta persoana nu va permite relatiei sale sa se schimbe de la punctul sau initial. De obicei intr-o rezolvare de problema situationala este bine sa se intre intr-un soi de contract. Aceasta persoana va insista insa ca rolurile si responsabilitatile sa ramana mereu neschimbate chiar daca situatia si circumstantele s-au schimbat intre timp. Inflexibilul terrorist contractual va spune intotdeauna lucruri de genul: “ Este treaba ta sa… dai de mancare la copil, sa speli vasele, etc”.

Diversionistul

Aceasta persoana este denumita asa pentru ca intr-un argument el/ea va aduce in discutie lucruri care sunt in afara subiectului, orice altceva decat problema care se cere rezolvata: cum s-a purtat celalalt anul trecut, vreo datorie neachitata, ciorapii neimpaturiti cum trebuie – orice altceva decat trebuie discutat.

Abstinentul

Aceasta persoana este in mod particular familiara multora dintre noi. Abstinentul isi va pedepsi partenerul/partenera abtinandu-se sa ofere sau sa asigure dragoste, implicare sexuala, confort, mancarea favorite sau sa discute – orice va considera ca partenerul/partenera isi doreste destul de mult pentru a o pedepsi prin lipsa acelui lucru.

Tradatorul

Ridiculizarea sau lipsa sprijinului in afara casei este modul prin care tradatorul isi pedepseste partenerul/partenera. Aceasta persoana poate genera multe resentimente in cadrul relatiei caci, in societatea noastra, exista convingerea ca partenerii trebuie sa se sprijine si sa se protejeze unul pe celalalt de cei din afara relatiei.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 31.00 RONPromopharma florit 31 verbina 10ml buc promopharma


Promopharma florit 31 verbina 10ml buc promopharma

pentru cei cu principii si idei fixe, care sunt siguri ca au intotdeauna dreptate, fiind excesiv de rezistenti la schimbare. 


 
MOD DE ADMINISTRARE:Se pun cate 2 picaturi din fiecare remediu ales (se pot alege maxim 4-5 remedii) intr-un pahar cu apa plata. Acesta se bea pe parcursul zilei, in 4 reprize. Alternativ, se pot pune cate 2 picaturi din maximum 6 esente, amestecate in 30 ml de apa, din care se iau cate 4 picaturi, de 4 ori pe zi, de preferat dimineata pe stomacul gol, inainte de pranz, inainte de cina si inainte de culcare; oricum de evitat in timpul meselor. In situatiile acute, se varsa picaturile direct sub limba, evitand contactul direct cu saliva.

Durata se stabileste in functie de persoana si simptome. Administrarea poate varia de la 1 saptamana la 2 luni (chiar si 1 an in anumite cazuri).

In cazul copiilor, dozele raman aceleasi, singura diferenta fiind durata terapiei care ar putea fi mai redusa, avand in vedere receptivitatea majora a varstei infantile. Desigur, aceasta depinde de evaluarea fiecarui caz in parte.

Terapia lui Bach nu are efecte secundare si nu interfereaza cu nicio alta forma de tratament, inclusiv nutritional, vegetal sau medicamentos; este simpla, naturala si la indemana oricui.

[...] 

Link-uri Sponsorizate

17 stiluri de mascare a furiei – care este al tau?

Lasă un răspuns