Legume care contin calciu0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, calciu, cantitate de calciu, cele mai bune, legume, top

Calciul este un mineral vital, mediind foarte multe procese in organism. Practic, fara calciu nu am putea trai, de aceea alimentele cu un continut ridicat in calciu nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica

Iata un top al legumelor care contin calciu intr-o cantitate mai mare decat branza!

Legume care contin calciu

Legume care contin calciu

Legume care contin calciu: Tofu solid

Tofu are un aspect asemanator branzei, insa este de origine vegetala. Este foarte bogat in calciu, fiind totodata si foarte gustos. Adesea tofu inlocuieste branza in dieta vegetarienilor, fiind totodata indicat si in perioadele de post.

Legume care contin calciu: semintele de susan crude

Semintele de susan crude sunt delicioase si sunt foarte bogate in calciu, dar si grasimi de buna calitate, acizi grasi omega si vitamine. Pe cat sunt de mici, semintele de susan sunt un concentrat de nutrienti sanatoasi de care organismul nostru are nevoie.

Legume care contin calciu: spanacul proaspat

Spanacul este cunoscut ca fiind bogat in fier, dar stiati ca are un continut ridicat in calciu? Este indicat sa consumati spanacul proaspat, fara sa il preparati termic. Il taiati marunt in salate sau garnituri de legume proaspete, avand un gust usor acrisor – multi considerand spanacul mult mai gustos decat salata verde.

Legume care contin calciu: smochinele

Smochinele sunt alimente-tratament, atat de sanatoase sunt. Au un continut ridicat in enzime, acizi grasi omega, vitamine, minerale si substante active, incat toti nutritionistii le recomanda. Daca nu ne aflam in sezonul lor, putem consuma smochine confiate.

Legume care contin calciu: semintele de chia

Semintele de chia sunt de 5 ori mai bogate in calciu decat laptele, reprezentand totodata o reala sursa de proteine vegetale. Sunt delicioase si le puteti consuma in orice salata. Semintele de chia se hidrateaza repede, dar le puteti lasa, daca doriti, in apa pentru cateva ore inainte de consum. De asemenea le puteti pune in rasnita, obtinand o pudra pe care o puteti folosi in tot felul de preparate, o puteti amesteca cu uleiurile din bucatarie, o puteti presara peste mancare etc.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Legume care contin calciu

Lasă un răspuns