Cum se trateaza boala denumita erizipel?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, erizipel, evolutie, focar, ganglioni, medici, senisbilitate

Erizipel este una dintre bolile de piele care afecteaza anumite persoane si care fac probleme multor oameni. Aceasta boala se manifesta ca o afectiune a pielii si este cauzata de streptococul beta hemolitic de grup A. Principala cauza pentru aceasta boala este o infectie care cauzeaza erizipelul incepe dintr-un focar nazofaringian sau printr-o rana, zgarietura deschisa a pielii.

Erizipel

Erizipel

Perioada de incubatie

Medicii sustin ca aceasta boala debuteaza dupa 2-5 zile de incubatie. Erizipelul reprezinta o boala infectioasa acuta a tegumentelor si a mucoaselor, caracterizata prin aparitia unui placard dermitic. Trebuie spus ca aceasta boala are o evolutie ciclica, precum si tendinta de vindecare spontana.

Erizipelul este produs de streptococul beta-hemolitic si se manifesta printr-o dermatita la nivel facial, dar si pe gambele picioarelor. De aceasta boala sufera si cei care au o sensibilitate individuala, indiferent de varsta. Printre sursele de infectie a erizipelului se afla alti bolnavi cu erizipel sau cu diferite forme de infectie: scarlatina, faringita, angina, otita, pneumonie, streptodermie, panaritiu sau abces.

Infectia de acest tip se poate lua prin leziunile de la nivelul pielii ori mucoaselor sau diverse afectiuni cronice: micoze, ulcere varicoase, ulcere trofice.

Perioada de incubatie este de 2-8 zile, insa uneori ea se micsoreaza pana la cateva ore. De la inceput apare o senzatie de incordare, apoi o durere moderata in locul afectat si in ganglionii limfatici regionali. Ulterior, peste cateva ore se iveste placardul erizipelatos si care prezinta toate caracterele procesului de inflamatie.

Formele clinice ale erizipelului sunt eritematoasa, buloasa, flegmonoasa, precum si gangrenoasa.

Simptome erizipel

Printre simptome acestei afectiuni se afla debutul sau brusc, dar si aparitia unor stari febrile, a unor frisoane, greturi, varsaturi, precum si a unor ganglioni mariti.

Expertii sustin ca pielea afectata de boala denumita erizipel este de culoare rosu aprins, lucioasa si intinsa, cu temperatura mare. Potrivit sursei citate, leziunea pielii in erizipel va aparea ca un placard cu un caracter centrifug, care determina majorarea leziunii. Medicii mai spun ca in cadrul acestei evolutii, leziunea erizipelului devine mai larga si imbraca culoarea rosie.

Printre zonele cele mai afectate se afla membrele, mainile, picioarele, fata, dar si buza superioara. In plus, o alta localizare pentru aceasta boala este lobul urechii, unde poate produce basicute dureroase care se sparg si se inlocuiesc cu cruste. Specialistii mai spun ca in aceasta boala leziunea nu prezinta mancarimi sau tendinte de extindere in profunzime.

Tratament erizipel

Pentru efectuarea unui tratament al acestei boli, se recomanda compresele cu rivanol pe zona afectata, antipiretice pentru febra si antibiotice.

Dintre acestea se folosesc peniciline sau eritromocina la bolnavii cu erizipel, care sunt alergici la penicilina, antialergice, toate luate dupa recomandarile medicului curant, mai scrie sursa citata.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se trateaza boala denumita erizipel?

Lasă un răspuns