Cum se trateaza boala denumita erizipel?0 Comments

Publicat in:
Etichete:boala, erizipel, evolutie, focar, ganglioni, medici, senisbilitate

Erizipel este una dintre bolile de piele care afecteaza anumite persoane si care fac probleme multor oameni. Aceasta boala se manifesta ca o afectiune a pielii si este cauzata de streptococul beta hemolitic de grup A. Principala cauza pentru aceasta boala este o infectie care cauzeaza erizipelul incepe dintr-un focar nazofaringian sau printr-o rana, zgarietura deschisa a pielii.

Erizipel

Erizipel

Perioada de incubatie

Medicii sustin ca aceasta boala debuteaza dupa 2-5 zile de incubatie. Erizipelul reprezinta o boala infectioasa acuta a tegumentelor si a mucoaselor, caracterizata prin aparitia unui placard dermitic. Trebuie spus ca aceasta boala are o evolutie ciclica, precum si tendinta de vindecare spontana.

Erizipelul este produs de streptococul beta-hemolitic si se manifesta printr-o dermatita la nivel facial, dar si pe gambele picioarelor. De aceasta boala sufera si cei care au o sensibilitate individuala, indiferent de varsta. Printre sursele de infectie a erizipelului se afla alti bolnavi cu erizipel sau cu diferite forme de infectie: scarlatina, faringita, angina, otita, pneumonie, streptodermie, panaritiu sau abces.

Infectia de acest tip se poate lua prin leziunile de la nivelul pielii ori mucoaselor sau diverse afectiuni cronice: micoze, ulcere varicoase, ulcere trofice.

Perioada de incubatie este de 2-8 zile, insa uneori ea se micsoreaza pana la cateva ore. De la inceput apare o senzatie de incordare, apoi o durere moderata in locul afectat si in ganglionii limfatici regionali. Ulterior, peste cateva ore se iveste placardul erizipelatos si care prezinta toate caracterele procesului de inflamatie.

Formele clinice ale erizipelului sunt eritematoasa, buloasa, flegmonoasa, precum si gangrenoasa.

Simptome erizipel

Printre simptome acestei afectiuni se afla debutul sau brusc, dar si aparitia unor stari febrile, a unor frisoane, greturi, varsaturi, precum si a unor ganglioni mariti.

Expertii sustin ca pielea afectata de boala denumita erizipel este de culoare rosu aprins, lucioasa si intinsa, cu temperatura mare. Potrivit sursei citate, leziunea pielii in erizipel va aparea ca un placard cu un caracter centrifug, care determina majorarea leziunii. Medicii mai spun ca in cadrul acestei evolutii, leziunea erizipelului devine mai larga si imbraca culoarea rosie.

Printre zonele cele mai afectate se afla membrele, mainile, picioarele, fata, dar si buza superioara. In plus, o alta localizare pentru aceasta boala este lobul urechii, unde poate produce basicute dureroase care se sparg si se inlocuiesc cu cruste. Specialistii mai spun ca in aceasta boala leziunea nu prezinta mancarimi sau tendinte de extindere in profunzime.

Tratament erizipel

Pentru efectuarea unui tratament al acestei boli, se recomanda compresele cu rivanol pe zona afectata, antipiretice pentru febra si antibiotice.

Dintre acestea se folosesc peniciline sau eritromocina la bolnavii cu erizipel, care sunt alergici la penicilina, antialergice, toate luate dupa recomandarile medicului curant, mai scrie sursa citata.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 28.78 RONDacia plant biozheolyth 60cps flacon dacia plant


Dacia plant biozheolyth 60cps flacon  dacia plant
adsorbant intestinal este recomandat în diaree, colite de fermentatie, colite de putrefactie, meteorism si intoxicatii cu metale grele sau agenti chimici
Zeoliţii sunt aluminosilicaţi naturali hidrataţi cu structură cristalină care se găsesc în natură sub formă unor depozite de tuf vulcanic. Acest mineral a fost descris pentru prima dată de chimistul Axel Fredrik Cronstedt în 1756. În natură, zeoliţii s-au format prin depunerea cenuşii vulcanice în lacurile cu apă sarată.
Cercetările rontgenometrice au arătat că, structurile cristaline ale zeoliţilor sunt formate din reţele tridimensionale. Particularitatea acestui mineral constă în proprietatea cristalelor de a fi foarte poroase, fiind traversate de numeroase canale submicroscopice, care formează un schelet anionic (cu încărcătură electrică negativă). Datorită structurii microporoase au capacitatea de a absorbi particule cu sarcină electrică pozitivă (cum ar fi metalele grele) dar şi molecule de dimensiuni mici, care sunt incorporate în aceşti pori, ajutând la eliminarea lor. Astfel se poate explica capacitatea zeoliţilor de a elimina toxine, bacterii, gaze intestinale, metale grele sau radicali liberi, datorită includerii lor în această reţea de canale submicroscopice din structura cristalului, care o dată cu traversarea tubului digestiv, reuşeşte să cureţe pereţii intestinali, ajutând la eliminarea lor. Zeoliţii au extrem de multe aplicaţii practice în: cosmetică, medicină, inginerie nucleară, petrochimie, agricultură, separarea metalelor grele, dedurizarea şi purificarea apei.

Actiuni
adsorbant intestinal, detoxifiant.

Indicatii
se utilizează ca adjuvant în: diaree acută şi cronică, colite de fermentaţie, colite de putrefacţie, meteorism (balonare), gastrite hiperacide, intoxicaţii cu metale grele sau cu agenţi chimici.
Contraindicatii
alergie la Biozheolyth.

Administrare
Adulţi: câte 1 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1 cpr. de 2 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii între 7 şi 14 ani: câte ½ cpr. de 2-3 ori pe zi, înaintea mesei.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură. În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Compozitie
tuf zeolitic mineralizat- cu 83,3% zeolit (1200mg).

Ingrediente inactive: celuloză microcristalină. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Cum se trateaza boala denumita erizipel?

Lasă un răspuns