Cum iti dai seama daca suferi de vreo afectiune a ficatului?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, analize, corp, ficat, greutate, normal, parametri, partnere

Afectiunile hepatice reprezinta o mare problema de sanatate pentru multi oameni, iar uneori acestea sunt destul de greu de remarcat pana in clipa cand situatia devine mai grava.

Dureri de ficat

Dureri de ficat

Probleme ale ficatului – inflamatii

Problemele de sanatate ale ficatului incep intotdeauna cu inflamatia acestui organ, insa din pacate, in multe cazuri inflamatia este asimptomatica. De exemplu, trebuie sa va puna pe ganduri faptul ca sunt prezente simptome dureroase in zona abdominala, in special sub stern si se observa umflarea zonei inflamate.

Probleme ale ficatului – Pofta de mancare si slabirea

Specialistii vorbesc despre faptul ca alte simptome usoare sunt mai greu de recunoscut, insa este important sa incerci, pentru a nu descoperi ca au ramas neobservate si boala ficatului a evoluat pana la ciroza. Problemele cu ficatul pot fi indicate si de pierderea poftei de mancare, iar uneori afectiunile ficatului pot cauza o scadere in greutate.

Probleme ale ficatului – Oboseala excesiva

De asemenea, un alt simptom care arata ca aveti probleme cu ficatul este dat de oboseala excesiva, care nu este cauzata de lipsa de somn. Medicii sustin ca in cazul in care este insotita de pierderea poftei de mancare, oboseala poate indica o activitate neobisnuita a ficatului.

Probleme ale ficatului – Greata si varsaturi

Alt tip de simptome care pot insoti o inflamatie a ficatului includ greata si varsaturi. Medicii sunt de parere ca deseori ficatul poate cauza alte neplaceri la nivelul sistemului gastrointestinal. In unele cazuri, simptomele unei boli la ficat includ si indigestie si balonare excesiva.

Daca un fost partener sexual sufera de hepatita, e recomandat sa iti faci cat mai rapid analizele!

Daca in corpul uman nu se deruleaza o activitate hepatica normala, substantele nutritive nu mai sunt absorbite corect. De pilda, absorbtia de vitamina D si de calciu depinde de sanatatea ficatului, iar cand organul este bolnav, poate cauza si aparitia osteoporozei.

Mai mult, expertii ne avertizeaza ca atunci cand ficatul nu mai functioneaza in parametri normali, sangele nu mai este filtrat corect, iar aceasta situatie duce la prezenta unui numar mai mare de bacterii nocive in organism. In cazul in care ai suferit mai multe infectii intr-o perioada scurta de timp, verifica situatia ficatului inainte sa apelezi la antibiotice puternice.

Probleme ale ficatului – Semne la nivelul pielii

Trebuie spus ca ficatul bolnav poate fi responsabil si pentru unele semnale la nivelul pielii, asa ca vasele de sange capilare devin mai evidente, in special in zona abdomenului, a fetei sau a bratelor. De exemplu, cu cat zona afectata de varice este mai extinsa, cu atat ficatul va fi mai afectat.

In cazul in care un fost partener sexual cu care ai intretinut relatii neprotejate sufera de hepatita, e recomandat sa iti faci cat mai rapid analizele, care includ testele pentru hepatita A si B, dar si transaminazele, enzime al caror nivel indica starea generala de functionare a ficatului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum iti dai seama daca suferi de vreo afectiune a ficatului?

Lasă un răspuns