Dieta de slabit fara gluten0 Comments

Publicat in:
Etichete: cure de slabire, dieta, diete de slabit, exemplu, fara gluten, gluten

Unul dintre 200 de romani sufera de boala celiaca, o tulburare autoimunitara care deterioreaza intestinul subtire si cauzeaza o deficienta nutritionala. Persoanele care sufera de boala celiaca nu tolereaza glutenul, iar singurul tratament pentru acestea este urmarea unei diete de slabit stricte, ce nu contine gluten.

Pentru informatii mai detaliate despre gluten este recomandat, intodeauna, sa mergeti la un expert in domeniu, mai ales ca acesta va poate oferi retete delicioase si sanatoase ce nu contin aceasta substanta.

Dieta fara gluten

Dieta fara gluten

Metode de a evita glutenul intr-o dieta de slabit

Aceasta trecere la o dieta de slabit fara gluten poate fi una dificiala, in special la inceput, dar asta nu inseamna ca nu poti profita de mese si alimente deosebite si, in acelasi timp, gustoase. Daca ai fost diagnosticata cu boala celiaca sau intoleranta sau sensibilitate la gluten, exista sanse mari sa inveti sa observi alimentele care contin aceasta substanta. Dar glutenul poate sa se afle in locuri in care nu te-ai asteptat.

Medicamentele

Daca ai boala celiaca sau nu tolerezi glutenul, mai ales daca urmezi o dieta de slabit, ai grija ca medicamentele pe care le consumi sa contina gluten. Adeseori, medicamentele nu sunt inscriptionate cu mesajul „nu contine gluten” si este recomandat sa intrebi farmacistul sau medicul despre acest lucru. In plus, multe medicamente care contin proteine contin, totodata, si gluten.

Consumul intamplator de gluten

Chiar si daca vei consuma o cantitate infima de gluten poti avea reactii adverse severe, in special daca suferi de boala celiaca. Foloseste un toaster diferit pentru alimentele care nu contin gluten si, de asemeni, nu imparti furculitele, cutitele, farfuriile si asa mai departe cu persoane care consuma gluten.

Cauta alte cereale integrale

Daca ti s-a spus ca nu poti consuma grau din cauza ca suferi de boala celiaca, este normal sa te simti privata de anumite alimente preferate, cum ar fi pizza, paste, si asa mai departe. Dar, totusi, incearca sa te gandesti la aceasta conditie nu la ceva care restrictioneaza alimentele preferate, ci la ceva care te face sa mananci cereale integrale sanatoase, cum ar fi orez brun, porumb sau quinoa.

Verifica etichetele cu atentie

Probabil, daca urmezi o dieta de slabit, esti obisnuita sa te uiti pe etichete pentru a verifica valoare energetica si alte aspecte legate de nutritie. Totusi, fii foarte vigilenta atunci cand vine vorba de verificarea unui aliment de gluten. Toate alimentele trebuie sa contina pe eticheta lor un mesaj precum „contine gluten” sau „nu contine gluten”.

Pentru produsele coapte traditionale, se foloseste, de obicei, faina de grau, care contine gluten. Pe masura ce glutenul se incalzeste, el creste, capturand dioxidul de carbon eliberat in timpul procesului de dospire. „Glutenul este substanta care leaga produsele coapte si le da o structura si elasticitate”, a spus Annalise G., un expert in nutritie. Fara gluten, produsele coapte pot fi dense sau cleioase.

Daca doresti sa faci un aliment fara gluten, poti sa folosesti un mix disponibil in orice hipermarket, care inlocuieste faina de graul. Acest mix reprezinta un amestec intre mai multe tipuri de faina din alte cereale sau leguminoase, cum ar fi orez, sorg sau naut. De asemeni, aceste substante contin amidon, ce ajuta la structura produsului copt.

Adeseori, produsele coapte care au fost facute fara gluten au un gust mai bun, dar nu sunt atat de pufoase precum o prajitura cu gluten, dar multe dintre ingredientele ce nu contin aceasta substanta dau o aroma deosebita. In plus, doar cu putina coaja de lamaie sau vanilie, se poate masca, cu usurinta, lipsa glutenului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta de slabit fara gluten

Lasă un răspuns